Mi a véleményetek cesar millan módszeréről?
Hihetetlenül rossz alapokra építkezik, félreinformált, és a tényleges hozzáértők szerint egy sarlatán, aki árt a kutyáknak.
Ha tényleg érdekel, hogy miért rossz alapjaiban az, amit tanít (falka dinamika/legyél te az alfa, stb) akkor megérné elolvasnod ezt a cikket:
Ha egy valamire való kutyakiképzőtől akarsz ismeretterjesztőt nézni, akkor ajánlom Victoria Sitwell-t...
Pár dologgal nem értek egyet, de szerintem hatásosak a módszerei.
A legfőbb eleme ugye a retriever póráz a kutya nyakának a tetejére helyezve és mindig megmosolygom, hogy milyen rózsaszin cukormázzal adja elő, hogy a kutya azért viselkedik, mert irtóra fáj neki, ha megrántja a pórázt.
Az én kutyáimat nem adnám a kezébe, mert ő nyugodt, engedelmes kutyákat csinál, nekem meg pörgős, engedelmesekre van szükségem.
A sorozatai nem tudom, hogy mennyire szinjátékok, elég szerencsétlennek és esetlennek tűnnek benne mindig a gazdák, de végtére is ő képes velük szót érteni és élehtőbbé teszi a kutyájukat.
Teljesen hiteltelen számomra.
Persze, vannak jó meglátásai, de összességében nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!