Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell a menhelyi kutyákat...

Miért kell a menhelyi kutyákat ajánlgatni mindig?

Figyelt kérdés

Ellentmondásos a dolog. A legtöbb válasz a "milyen kutyát vegyek?" kérdésre ezek:

-hozz egy menhelyi keveréket

-vegyél fajtatisztát, díjnyertes szülőktől, de ivartalanítsd, hogy ne szaporíts később...

Kedves válaszadók!

Ti most akkor arra törekedtek, hogy a fajták eltűnjenek és csak keverék kutyák legyenek?

Vagy egyszerűen csak a kutyákat akarjátok eltűntetni a Földről?

Mert ugye a keverékeket is ivartalanítsák...

Szerencsére a természet és az élet nem így gondolkodik, és utat tör magának.

Aláírom, hogy a felelőtlen szaporítókat meg kell fékezni,

de mi egy keverék kutya akkor? Nem egy felelőtlen szaporítás áldozata? A természet szaporította, mert a szuka tüzelt, a kan meg megérezte és ellógott. Nem feltétlenül a gazda a hibás...

+1 elgondolkodtató: Ennyi erővel az emberek is csak törzskönyvvel szaporodjanak? Betegségekre szűrve? A véletlen "keverékeket" pedig majd örökbefogadják?

2010. jún. 12. 22:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
nem,csak azt szeretnénk hogy minél kevesebb kutya SZENVEDJEN a menhelyen!
2010. jún. 12. 22:12
 2/21 anonim ***** válasza:
85%

Az emberek és kutyák között az a különbség, hogy az emberek többsége az képes irányíani magát. Vagy pl úgy dönteni hogy nem szül ha örökletes betegsége van. A kutya viszont nem, és csak az ösztönei után megy és akkor is szül ha belepusztul az egész családjával. Ha igazad lenne akkor nem lenne annyí szenvedő kutya a menhelyen. A kutya nem a természetben van hanem az ember mellett, ahol kedvező körülményekre akad és Így túlszaporodik. Ezért kell nekünk vigyázni rá úgy mint egy kisgyerekre. Mert persze könnyű odáig mondogatni hogy jaj a természet amíg a kicsik születnek, de tudod a természetes szelekcióba az is beletartozik, hogy a te szerett állatod esetleg embered, gyereked viszi el a halál mert túl gyenge volt a természethez. Akkor már nem nyugodnál bele ilyen könnyen ugye?

Azzal a résszel én is egyet értek hogy nem kéne a keverékeket ajánlgatni ott ahol nem azt kérik.

Amúgy meg nem halnak ki a kutyák, mert a tenyésztők továbbra is csinálnának kutyákat és az összes keveréket sem lehet ivartalanítani de ugye nem gondolod hogy a mostani helyzet megfelelő?

2010. jún. 12. 22:13
 3/21 anonim ***** válasza:
86%
Azért kell menhelyit örökbe fogadni - teljesen függetlenül attól, hogy keverék-e vagy fajtatiszta - hogy megmentsük az életét, mert különben kivégzik. A fajtatiszta kutyákat pedig a tenyésztőktől bőven elegen fogják még így is venni ahhoz, hogy ne haljanak ki a fajták. Ivartalanítani pedig a nem kívánt, elhelyezhetetlen szaporulat miatt kell. A cél a gazdátlan árva szenvedő kutyák számának minimalizálása, nem a jól tartott háziállatoké.
2010. jún. 12. 22:14
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
talán azért, hogy a jelenlegi több, mint másfél millió gazdátlan kutyának legyen esélye....
2010. jún. 12. 22:15
 5/21 anonim ***** válasza:
76%

attól hogy ivartalanítanak kutyákat még nem fognak kihalni a kutyák -.-'

nem értem mért vagy felháborodva. Mindigis lesznek véletlenkutyák, keverékek meg stb. ezt nem lehet megakadályozni. egyébként ha nem ivartalanít valaki egy kutyát, és valamikor rádzúdul 8 kölyökkutya és majd senki se akarja őket befogadni nem tudom te mit fogsz velük kezdeni. a menhelyi kutyákat azért szokták hirdetni, hogy nehogy elaltassák őket egy felelőtlen ember miatt. a fajtatiszták meg ugyanez. ha nem kell senkinek kidobják. ugye nem gondolod hogy megtartják őket mikor ott van még vagy 20 ugyanoylan kutya? én szigorítanám a tenyészetek "termelését". amúgy azt nem tudtad hogy minden fajtiszta kutya valójában keverék? gondolkozz el ezen!

2010. jún. 12. 22:15
 6/21 A kérdező kommentje:

én nem vagyok felháborodva:) de sokan nem értették a kérdéseket...

másfélmillió kutya szenved menhelyen?

és még hány olyan, akiről nem tudtok semmit, mert egy kegyetlen gazda tartja, ott ahol senki sem látja...

Könnyebb úgy élni, hogy nem veszünk tudomást a világ borzalmairól, illetve amit nem látunk, az nincs is...

2010. jún. 12. 22:19
 7/21 anonim ***** válasza:
50%

Azrét van, egyesek baromira rossz embersimerők. Nekitámadnak a másiknak, és azt hiszik (nem is tudom mit hisznek), hogy akkor ezzel most meggyőzték. Nevetséges, vagy még inkább szánalmas. Ez olyan, mint egy sakkjátszma, komoly startégiát igényel, hogy a másikat meggyőzd, hogy azt tegye, amit te akarsz - sokszor az emberek még akkor is ragaszkodnak a hülyeségükhöz, ha ők megus is érzik, hogy nincs igazuk.

Nem tudom mért nem jut el pár ember agyacskájáig, hogy az emberk különböző nézőpontokból szemlélik a valóságot, és a mi igazunk nem lesz csak úgy a másik igaza, de ez így van. Egy szó, mint száz, manipulálni tudni kéne, ha valaki tényleg állatmentésben akar érdemi eredményt elérni... Külöben csak magát égeti.

2010. jún. 12. 22:21
 8/21 anonim ***** válasza:
80%

épp erről van szó!

honnan tudod hogy a szomszédodba nem épp most ütnek agyon egy kutyát? mivel ekkora a túlszaporulat, nem lehet elhelyezni MEGFELELŐ körülmények (gazda,család) közé. ezt is meg lehetne akadályozni, de ezzel senki sem törődik.

2010. jún. 12. 22:22
 9/21 A kérdező kommentje:

sajnos nagyon sok ember "szaporodik" úgy, hogy fogalma sincs milyen betegséget visz tovább,... szóval ez nem feltétlenül igaz, hogy tudatos. Sőt, legtöbbször olyanok vállalnak gyermekeket, akiknek nagyon nem kellene: analfabetizmus, alacsony iskolázottság, stb... ugye nem kell mondanom?

Őket még sem akadályozza meg senki.

Sorry, ha valakinek nem tetszik ez a fejtegetés, de néha elgondolkodom ilyeneken.

2010. jún. 12. 22:24
 10/21 A kérdező kommentje:

22.21. Teljesen igazat adok. Én is gyűlölöm, ha rám akarnak erőltetni egy tőlem teljesen idegen dolgot.

Vegyél ilyen-olyan autót, kutyát, mosógépet, ... Válassz ilyen-olyan párt, vagy hagyd el a mostanit, stb ... Csupa ilyet olvasok itt. Ezek teljesen szubjektív dolgok.

Olyanoknak kellene ajánlgatni, akik tudnak is mellette érvelni, nem pedig forrófejjel, bepipulva, fenyegetve írni, szapulva a kérdezőt :)

2010. jún. 12. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!