Miért kell a menhelyi kutyákat ajánlgatni mindig?
Ellentmondásos a dolog. A legtöbb válasz a "milyen kutyát vegyek?" kérdésre ezek:
-hozz egy menhelyi keveréket
-vegyél fajtatisztát, díjnyertes szülőktől, de ivartalanítsd, hogy ne szaporíts később...
Kedves válaszadók!
Ti most akkor arra törekedtek, hogy a fajták eltűnjenek és csak keverék kutyák legyenek?
Vagy egyszerűen csak a kutyákat akarjátok eltűntetni a Földről?
Mert ugye a keverékeket is ivartalanítsák...
Szerencsére a természet és az élet nem így gondolkodik, és utat tör magának.
Aláírom, hogy a felelőtlen szaporítókat meg kell fékezni,
de mi egy keverék kutya akkor? Nem egy felelőtlen szaporítás áldozata? A természet szaporította, mert a szuka tüzelt, a kan meg megérezte és ellógott. Nem feltétlenül a gazda a hibás...
+1 elgondolkodtató: Ennyi erővel az emberek is csak törzskönyvvel szaporodjanak? Betegségekre szűrve? A véletlen "keverékeket" pedig majd örökbefogadják?

Az emberek és kutyák között az a különbség, hogy az emberek többsége az képes irányíani magát. Vagy pl úgy dönteni hogy nem szül ha örökletes betegsége van. A kutya viszont nem, és csak az ösztönei után megy és akkor is szül ha belepusztul az egész családjával. Ha igazad lenne akkor nem lenne annyí szenvedő kutya a menhelyen. A kutya nem a természetben van hanem az ember mellett, ahol kedvező körülményekre akad és Így túlszaporodik. Ezért kell nekünk vigyázni rá úgy mint egy kisgyerekre. Mert persze könnyű odáig mondogatni hogy jaj a természet amíg a kicsik születnek, de tudod a természetes szelekcióba az is beletartozik, hogy a te szerett állatod esetleg embered, gyereked viszi el a halál mert túl gyenge volt a természethez. Akkor már nem nyugodnál bele ilyen könnyen ugye?
Azzal a résszel én is egyet értek hogy nem kéne a keverékeket ajánlgatni ott ahol nem azt kérik.
Amúgy meg nem halnak ki a kutyák, mert a tenyésztők továbbra is csinálnának kutyákat és az összes keveréket sem lehet ivartalanítani de ugye nem gondolod hogy a mostani helyzet megfelelő?

attól hogy ivartalanítanak kutyákat még nem fognak kihalni a kutyák -.-'
nem értem mért vagy felháborodva. Mindigis lesznek véletlenkutyák, keverékek meg stb. ezt nem lehet megakadályozni. egyébként ha nem ivartalanít valaki egy kutyát, és valamikor rádzúdul 8 kölyökkutya és majd senki se akarja őket befogadni nem tudom te mit fogsz velük kezdeni. a menhelyi kutyákat azért szokták hirdetni, hogy nehogy elaltassák őket egy felelőtlen ember miatt. a fajtatiszták meg ugyanez. ha nem kell senkinek kidobják. ugye nem gondolod hogy megtartják őket mikor ott van még vagy 20 ugyanoylan kutya? én szigorítanám a tenyészetek "termelését". amúgy azt nem tudtad hogy minden fajtiszta kutya valójában keverék? gondolkozz el ezen!
én nem vagyok felháborodva:) de sokan nem értették a kérdéseket...
másfélmillió kutya szenved menhelyen?
és még hány olyan, akiről nem tudtok semmit, mert egy kegyetlen gazda tartja, ott ahol senki sem látja...
Könnyebb úgy élni, hogy nem veszünk tudomást a világ borzalmairól, illetve amit nem látunk, az nincs is...

Azrét van, egyesek baromira rossz embersimerők. Nekitámadnak a másiknak, és azt hiszik (nem is tudom mit hisznek), hogy akkor ezzel most meggyőzték. Nevetséges, vagy még inkább szánalmas. Ez olyan, mint egy sakkjátszma, komoly startégiát igényel, hogy a másikat meggyőzd, hogy azt tegye, amit te akarsz - sokszor az emberek még akkor is ragaszkodnak a hülyeségükhöz, ha ők megus is érzik, hogy nincs igazuk.
Nem tudom mért nem jut el pár ember agyacskájáig, hogy az emberk különböző nézőpontokból szemlélik a valóságot, és a mi igazunk nem lesz csak úgy a másik igaza, de ez így van. Egy szó, mint száz, manipulálni tudni kéne, ha valaki tényleg állatmentésben akar érdemi eredményt elérni... Külöben csak magát égeti.

épp erről van szó!
honnan tudod hogy a szomszédodba nem épp most ütnek agyon egy kutyát? mivel ekkora a túlszaporulat, nem lehet elhelyezni MEGFELELŐ körülmények (gazda,család) közé. ezt is meg lehetne akadályozni, de ezzel senki sem törődik.
sajnos nagyon sok ember "szaporodik" úgy, hogy fogalma sincs milyen betegséget visz tovább,... szóval ez nem feltétlenül igaz, hogy tudatos. Sőt, legtöbbször olyanok vállalnak gyermekeket, akiknek nagyon nem kellene: analfabetizmus, alacsony iskolázottság, stb... ugye nem kell mondanom?
Őket még sem akadályozza meg senki.
Sorry, ha valakinek nem tetszik ez a fejtegetés, de néha elgondolkodom ilyeneken.
22.21. Teljesen igazat adok. Én is gyűlölöm, ha rám akarnak erőltetni egy tőlem teljesen idegen dolgot.
Vegyél ilyen-olyan autót, kutyát, mosógépet, ... Válassz ilyen-olyan párt, vagy hagyd el a mostanit, stb ... Csupa ilyet olvasok itt. Ezek teljesen szubjektív dolgok.
Olyanoknak kellene ajánlgatni, akik tudnak is mellette érvelni, nem pedig forrófejjel, bepipulva, fenyegetve írni, szapulva a kérdezőt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!