Érdekes, menhelyi kutyának életet mentek, tenyésztettet meg nem?
Azzal jönnek sokan, hogy ne vegyél kutyát, fogadj örökbe, menhelyről. Megmented az életét, és lesz egy kutyád ingyen.
Igen??? És a tenyésztett kutya élete nem lesz megmentve? Nem értem ezt az összefüggést.
Szerinted melyik kisgyermek szorul arra, hogy segítsenek rajta:
aki árvaházban, vagy az utcán nevelkedik, vagy akinek a szülei rózsadombi villában laknak, szeretettel és minden szükségessel ellátják a kicsit?
Na ez ugyanaz kutyában, csak épp itt a menhelyit el is altatják.
Utolsó!
Nem ott kéne elkezdeni a mentést, hogy kihozol a menhelyről egy kutyát, hanem ott hogy az ismerőseidben legalább tudatosítod, hogy ne szaporítótól vegyenek kutyát!!! Mert kölyöknek cuki, de amikor megnő, "ja ez nem úgy néz ki amilyet akartunk" és kidobják az utcára!
A szaporítást kéne megállítani és egyből nem lenne menhelyen kutya!!!
Attól, hogy kimentesz egy kutyát, nem oldasz meg semmit, mert helyette bekerül a szaporítók miatt 1000.
Nem lehet, hogy a kérdező a szaporítók által tenyésztett kutyákra gondolt? Úgy logikusabb lenne a kérdés...
Egyébként szerintem rengeteg jóindulatú szaporító van (ha már muszáj így nevezni), aki biztos, hogy nem dobná utcára a kutyáját, csak azért mert nem viszik el rögtön.
Vannak az igazi szaporítók, akik biztos megunják. ha csak etetni kell a kölyköket és utcára dobják ahonnan menhelyre kerül. Ha ilyen szaporítótól hozunk el kutyát, akkor legalább a kutyát megmentjük pár hét/hónap szenvedéstől.
Ugyebár ilyenkor nagyobb eséllyel lehet genetikai betegsége a kutyának. De aki ilyen helyről vesz kutyát, az vállalja is, hogy kezelteti!
Nekem két hobby tenyésztőtől van kutyám, még szüleim vették, de semmi gondunk nem volt még velük, egészségesek és tényleg minden meg van bennük, ami a fajtára jellemző.
Rajtuk kívül van egy utcáról befogadott kutyám. Őt először felraktuk hirdetni, hogy nálunk csak ideiglenesen lehet, de annyira beleszerettünk, hogy megtartottuk végül.
Természetesen, most hogy már jobban ismerem ezeket a dolgokat, inkább menhelyről fogadnék örökbe kutyust, de erre már csak évek múlva kerül sor. Én nem adnék ki fajtatiszta kutyáért ennyi pénzt. (Tudom, rengeteget költenek ezekre a kutyákra.) Nekem nincsenek komolyabb szándékaim, nekem a kutya a társam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!