A Corgi jó első kutyának panelba? Jobb mint egy Basset Hound?
Tudom, hogy nagyon mások...
De mégis melyik lehet jobb egy olyan embernek akinek még semmilyen állata nem volt?
Corgiból a Cardigan vagy a Pembroke a könnyebben kezelhető?
Ha nincs lift akkor egyiket sem. Rovid labak,hosszu testuek.
Corginak brutal modon hullik a szore.Nagyon tomott bundaval rendelkeznek. Alkalmasak kint tartasra. Bent a futesi szezonban elegge meleguk lenne. En panelba nem valasztanam ezt a fajtat.
En ismerek egy corgit,kutyaajto van. De kutya 70% ban magatol kint tartozkodik.Telen is.
Utolso 12-18 kg a fajta ezt le fel cipelni a lepcson azert nem konnyu :D
Nekem a 6 kg-os oreg kutyamat kell hurcibalni,le meg csak csak leviszem. De fel eleg nehez foleg nyaron. Pedig jo kondiban vagyok :D
Ha még aktuális a kérdés, válaszolnék mint boldog corgi tulajdonos. :)
Lakásban tartjuk, a negyedi emeleten, lift nincs.
Kézben cipeljük naponta 4-szer. Jó kis torna. :) Viszont egy normálisan tartott, nem elhízlalt kan max 12-13 kiló. A szuka kisebb. Ennyit mindenki elbír.
Alapvetően tényleg magasabb általában véve a mozgásigényük, de ez egyedfüggő is. A miénk nem egy pörgős kutya. Ilyen is van.
A szőre valóban durván hullik vedléskor, egyébként simán kordában tartható ha rendszeresen fésülöd.
Sokszor visszük ismerősökhöz, családhoz, ahol van kert, nagyon szívesen kint van, DE csak addig amíg mi is kint vagyunk vele, egyébként nem érdekli az udvar.
Nagyon emberközpontú, mindig ember mellett kell lennie. Ha csak pisilni ugrasz el, akkor is követ. Mindig ott van ahol te, vagy olyan helyet választ ahol rádlát.
Simán tartható lakásban, sőt, szerintem ott is kell. Amellett, hogy levezeted az igényeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!