Milyen sampont használjak? Mindegyiktől vakarózik a kutyám.
Decemberben került hozzám utcáról a keverék kutyusom, másnap megfürdettem Biogance hipoallergén kölyöksamponnal. Fürdés utáni másnap iszonyatosan elkezdett vakarózni ami körülbelül egy hónap alatt csillapodott. A héten PetHead vakarózás elleni samponnal fürdettem, de nemhogy csillapította voln a vakarózást, megtízszerezte... rettenetesen vakarja, rágja magát. Nagyon ügyetlem arra hogy alaposan kimossam, és nem szárítottam meleg levegővel. A víz viszont inkább meleg volt mint langyos.
Egyszerűen nem tudom milyen sampont használják majd, ha még az illatanyag mentes bio kölyöksampontól is szétvakarja magát :(
Lehet nem is a sampontól vakarózik, allergiája van, ételallergia.
Azért kipróbálhatod a tojássampont, vagy a wu2-öt is, állítólag ez a kettő az amit a kutyák bürkéje elbír.
Emberi babafürdető sampon, nekünk csak ez vált be, akármilyen extraultrahiperszuper hypoallergén meg sensitive kutyának valótól szétvakarta, rágta magát véresre.
És csak akkor fürdesd habbal, hogyha nagyon muszáj.
Nálunk évi 2x van nagyfürdés, amikor habbal fürdetem, birkanyírás, karomvágás, féregtelenítés, bolhanyakörv csere.
Szerintem emberi samponnal ne fürdesd, teljesen más a kutya bőrének a pH-ja mint az emberének, száríthatja, irritációt válthat ki a nem nekik való sampon.
Ha tényleg jól lemostad róla a szert, akkor fura, hogy még egy hónapig érezte a hatását. Biztos, hogy attól vakarózott? Esetleg kérdezz rá egy kutyakozmetikusnál, hogy találkozott-e már ilyesmivel, és mit használ extrán érzékeny kutyákon.
Barmilyen sampont is hasznalsz mindig higitva!!
Bio samponokat meg lehet erdemes lenne kiprobalni. [link]
Naplózd, hogy miket kap a kiskutya és mi történik a környezetében. Sajnos pont annyi mindenre lehetnek allergiásak, mint mi emberek :( Naplózni azért érdemes, mert lehet találsz összefüggést, pl. fürdetés után mi cseréljük a kutya takaróit is, akár a mosószerre is lehet allergiás.
A másik, hogy tisztázni kéne ezt az "hipoallergén" dolgot. Arra a termékre szokták ráírni, amiben próbálták kerülni azokat az összetevőket, amelyek gyakran okoznak allergiát. De mivel az allergiák egyediek, semmi garancia nincs arra, hogy a te kutyád nem érzékeny valamelyik összetevőre. Tehát el kell olvasni az összetevőket is.
Szájbarágós példa: ehet-e a szárnyas allergiás kutyám kacsás-krumplis tápot, ha rá van írva, hogy hipoallergén?
Én a kicsit viszketős kutyámat Lenidermmel szoktam fürdetni, de az is nagyon szimpatikus, amit Nyolcaska ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!