Kutyával nem lehet megvédeni magam?
Figyelt kérdés
Pl. szerzek egy örző-védő kutyét, kiképzem, és ha betörnek hozzám, vagyis bemásznak a kerítésen, és a kutya neki megy, de nem lesz komolyabb baja, csak megfogja, ilyesmi. Akkor, ha lesz belőle ügy, a rendőrség megkérdezi majd, hogy miért támadott rá a kutya...stb. Azt mondta erre több ember, hogy olyan szabály van, hogy majd engem lecsuknak, meg elaltatják a kutyát, mert veszélyes. Lehet, hogy majd Ő is kap, mert be akart törni...stb, de én járok rosszul. És, ha az utcán van ez, hogy nekem jönnek, akkor megint ugyan ez lesz, főleg ha nincs rajta szájkosár.
Szóval lényegébe nem tudom használni a kutyát törvényesen?
2010. jún. 12. 21:31
11/11 anonim válasza:
előző vagyok. ha a kutya diregt örző-védő kiképzésen vett részt, vagy előző helyén az volt (pl. ha egy kutyát örökbefogadsz) azért nem büntethetnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!