Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyával hogy lehet megvédeni...

Kutyával hogy lehet megvédeni magam?

Figyelt kérdés
Hogy van ez? Csak akkor védhet meg a kutyám, ha a teleken belül bántottak, és a kiképzett kutyát ráengedem, hogy harapja meg, akkor jogos? Aza helyzet, hogy nem vagyok jóba a szomszéddal(elmebeteg) és mindenért, nekem esne... Multkor oda jött, a vasvillával, és ordibált, mert föld utca van, és elmentem kocsival, és a port a járdájára vittem... És ezért oda jött, és ordibált, már azt hittem megakar ölni... És mentem befele, és a kutya ott volt, és morogtt, és látta, és hátrált... Na, ha ilyesmi van, megüt, vagy meglök, vagy akármi, és önvédelemből ráengedem a kutyát, akkor lecsuknak?
2009. nov. 10. 16:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A jogos (ön)védelmi helyzet ugyanis logikusan csak addig áll fenn, amíg az ellened (vagy javaid ellen) irányuló támadás tart. A kutya ellenben a támadás elhárítása után sem szünteti be a támadást, így már az eredeti támadó lesz jogos védelmi helyzetben, és közvetve te váltál támadóvá. Magyarul, ha elhárítod a támadást, nincs jogod kihasználva az erőfölényed bosszút állni.

A törvény ugyan elnéző olyanokkal szemben, akik pl menthető felindulásból vagy ijedségből lépik túl az elhárítás szükséges mértékét, csakhogy a fő gond -lásd első rész- a védekezésed pillanatok alatt támadássá minősül, és ha percekig marcangolja a kutya a támadót az se nem ijedség, se nem menthető feindulás.

Továbbá a szóváltás és becsületsértés még nem támadó magatartás, mint ahogy a vasvilla sem minősül alapesetben fegyvernek, csakha egyértelműen támadásra alkalmas pozícióban tartják.

Ha pedig az illető hártál, s te akkor uszítod rá a kutyát, az egyértelmű támadás részedről, ha a ráuszítás után fut el, szintén ugyanez az eset.

Amennyiben akarod, de nem tudod megállítania kutyád támadását, az sem mentesít téged a felelősség alól. Ezért kizárólag csak speciális képzés után lehet egy kutyát támadásra használni!!!

2009. nov. 10. 17:10
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben ha a kutya betanított, akkor porázon a támado kozelébe engedheted, ne nem engedheted rá , mert ha megtámadja akkor te húzod a rovidebbet.

Ez olyan mint a buberáng- megvédhet de ellened is fordúlhat az eset.

2009. nov. 10. 19:17
 3/4 anonim ***** válasza:
59%
ha valaki bemegy a telkedre, és ki van rakva a kutya harap tábla, akkor a kutya ha szét is tépi, jogos lesz, amennyiben te nem láttad az esetet... ha látod akkor le kell állítani, vagy letagadod hogy láttad :)
2009. nov. 10. 21:36
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónál a pont. Vagy megfogod a kurv@ vasvilláját, beleállítod és azt mondod részegen elesett:)
2009. nov. 11. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!