Csau-csau vagy a mudi a jobb egy ötödikes lánynak?

Szerintem illene elfogadni hogy nem akar mindenki menhelyes kutyát. Elég bunkó dolog mindenhova odafurakodni ahol meg sem említik, ezzel csak nagyobb ellenszenvet szítotok mint kedvet hozzá.
Kedves kérdező szerintem egy törzskönyves, jó helyről származó mudi tökéletes választás. :)

Nos nekem csaum is és mudim is van. A mudit befogadtuk,letáborozott a kapunk előtt és nem mozdult onnan.Nem lehetett nem megsajnálni. Ragaszkodó,szeretetéhes, hiperkatív. Ezzel jellemezném. És hát szegénykém elég rossz helyen lehetett, fél minden rúdtól,fadarabtól,vihartól,dörrenéstől. De mégis megérte,mert nagyon szeret minket és mi is őt. A negatívuma: nagyon nagyon sokat ugat,rohangál, ugrik a kerítésre, ilyenkor arra sem hallgat ha szólunk neki, ló,ismeretlen kutya az a gyengéje...
Csauból nekünk ő már a 2. Az első 13 évig élt,velem nőtt fel, én még alsós voltam mikor kaptam. Persze kellett szülői segítség,dehát mihez nem. Sosem fogom elfelejteni azt a kutyámat, nagyon hozzám nőt. A mostani még csak 3,5 hónapos. Nagyon játékos,kíváncsi,az alomból ő volt a legfigyelmesebb,még a hangyákat is követte az orrával. Sok szeretettel és figyelemmel a csauból is lehet kedves nem magának való kutyát nevelni. De persze ha ez nincs meg bezárkózik akár egy ember. Ezért van az h később rá sem hederít az emberre. Végülis igaza van. Persze azt aláírom,hogy felnőtt korában már nem szereti az agyonbabusgatást. Szóval szerintem mérlegeljétek a környezetet is,mert a mudinak tényleg sok hely kell és sok mozgás, a csau nyugisabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!