Nektek melyik kutyus tetszik jobban? Pomerániai törpespicc vagy Yorki? Melyiket érdemesebb megvenni?
A kérdés csak elméleti:)
Nekem mindkét kutya nagyon tetszik, természetesen tudom hogy árban nagy különbség van köztük. Illetve hogy a pomerániait csak kennelből lehet venni, az internet pedig tele van eladó Yorkikkal.
Az interneten lévő rengeteg Yorki az nagyvalószínűség szerint szaporítós Yorki, mert most az népszerű fajta. Ajánlom figyelmedbe ezt az írást: [link]
A legtöbb olcsó jófogásos, netes Yorki ilyen vagy ehhez nagyon hasonló helyről kerül ki. Van amelyik azért nem ennyire durva de közel járunk az igazsághoz.
És akkor nem beszélünk arról, hogy jó ég tudja melyik szukát melyik kan fedezte be (pl. saját apja, vagy testvére). Ilyen helyeken kb. az anya kutya biztos (bár több helyen az sem). Nem tudhatod, hogy ami kutyát veszel az Yorki, vagy Yorkinak látszó, Yorkit nyomokban sem tartalmazó kutya lesz, milyen genetikai betegségekkel stb.
Pár hete a facebookon terjedt egy olyan megosztás, hogy egy hölgy vett egy ilyesmi helyről egy uszkárt majd csináltott genetikai vizsgálatot (jó pénzért ilyet is lehet, legközelebb valahol Ausztriában) és kiderült, hogy még csak nyomokban sem tartalmaz uszkárt.
Nekem a pomszki. Mind jellemben, mind külsőleg.
A yorkiknak elég nagy seb az, hogy ennyire felkapottak lettek. Rengeteg kutyát tartanak borzasztó körülmények között és szaporítják őket össze-vissza.
Bárcsak yorkit is csak kennelből lehetne venni...
Yorkie :)
Imádom a terrieres jellemüket.
Kissé tévedésben vagy , sajnos. Pont a pomik feljövőben vannak , mint szaporított fajta. Nézz már szét a hirdetésekben! 90 %-uk nem bejegyzett tenyésztőtől van.
Ráadásul legtöbbje kisspitzet hoz össze pomival és árulja pominak.
Nekem pomim van. 12 éve vágytam rá amikor sikerült elköltöznöm és spórolás után vennem egy törzskönyves kiskutyát.
Ő a legjópofább, bohókásabb kiskutya aki mindenben partner, imád játszani, pörögni és semmiből sem akar kimaradni. Soha nem cserélném el egy yorkira. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!