Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha nem vagy elég érett és...

Ha nem vagy elég érett és "kemény" még véletlenül se vállalj be ilyen meg olyan kutyát? . (íme egy cáfolat)

Figyelt kérdés

Sokan írják itt azt, hogy némely kutyafajták csak kemény ámbár nyugodt, határozott embereknek való és nem kislánykák kezébe. Vannak kivételek!

Na most őszintén szólva általánosságban a fent leírt tulajdonságok közül rám egyik sem volt jellemző.. (erre még visszatérek)

17 éves lány vagyok, és egy Staffordshire Terrier boldog tulajdonosa vagyok. Gondolom sokan óva intettek volna, hogy: "ugyan már számodra egy Golden Retriever a megfelelő kutya."

A vásárlás előtt megszabtam a feltételeket aminek meg kellet felelnie a leendő kutyámnak. Rövid szőr (legyen aljszőrzet), közepes méret, őrző-védő készség..stb. Végül így jutottam a staffordshire terrierhez. Rengeteget olvastam róluk, találkoztam is párral és nagyon megfogott a sokoldalúságuk.

Bevallom az elején féltem, hogy kudarcot vallok a nevelésben és egy nevelhetetlen, agresszív kutyát kapok végeredményül. Kis koromban voltak kutyáink, és a szüleimtől már akkor megtanultam hogy hol is van a kutya helye. Ez az, amit sok ember már az elején elront.

Már kölyökként elkezdtem vele foglalkozni és nagyon jól mentek a dolgok. Kölcsönösen tanultunk egymástól. FŐLEG ÉN, az amúgy idegbeteg, depressziós 'kislány' aki hamar elveszti a fejét. Mérhetetlenül türelmetlen voltam!

Ha rossz dolgot tett, nem ment valami,.. nem lettem idegbeteg! Urrá lettem magamon! Nyugodt, higgadt maradtam és ez immáron az életben is egyre jobban működik. Határozottan megváltoztam!

Sosem jártam kutyaiskolába vele, nem is gondoltam rá hogy kéne! Most egy éves, és tökéletes társam a legjobb barátom! A legnagyobb félelmem az volt, hogy nem megy majd a behívás, de ennek ellenére ha lát egy futó őzet, vagy egy nyúl kiugrik a rejtekéből és utánaszaladna visszahívom és visszajön. Elértem amit szerettem volna.

Összegezve a dolgot ezzel azt akarom mondani, hogy nem minden fiatalt kell leírni, aki kutyát szeretne hogy: "még nem vagy felnőve a feladathoz!" vagy "nem vagy elég határozott ehhez a kutyához!"

Pont ezeket tanultam én meg!

Visszagondolva totálisan nem voltam vezér jellem, de megtanultam azzá válni! Aki igazán szereti a kutyákat, az szerintem képes falkavezérré válni a kutyája és saját maga érdekében. Vannak akik alapból vezéregyéniségek, de vannak akiknek változni kell dolgokban ahogy nekem is kellett.

Az én útmutatóm a kutyám volt, és ezért iszonyatosan hálás vagyok!

2010. jún. 11. 23:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Persze sarkítva írtam, de attől sokkal kisebb munka mint az engedelmes stb versenyek. Szerintem alap, hogy egy kutya nyugodt legyen társaságban, nem féljen idegenektől, szépen megálljon ha akarod, szépen lehessen vezetni. Hát a kiállításra kb ennyi kell. Ezt minden kutyának tudni kéne. Azért a kérdező is kissé nagyképű, hogy 1 éve van kutyája de már így beszél hogy jaaj neki nem kihívás. Mikor még alig tapasztalt valamit...
2010. jún. 12. 01:16
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Részben igazad van.Én is igy voltam annak idején, az első kutyám nagyon könnyen kezelhető volt.Vertem is a mellemet,hogy én mennyire értek hozzá.Utána fajtát váltottam és vért izzadtam vele.Az első 2 évem rémálom volt vele,de jó kis lecke volt.De meg kell mondanom életem legjobb kutyája lett.
2010. jún. 12. 01:45
 13/21 anonim ***** válasza:
Te lehet eleve kemény jellem vagy csak a kutyáid mellett derült ez ki. Sokan meg nem biztos, hogy azok, még ha olyannak tűnnek amilyen te is vagy. Stafik meg tök változatosak, sokak szerint az egyik legjobb kutya gyerek mellé, amit én mondjuk cáfolok, akit ismertem az szét akart engem szedni.
2010. jún. 12. 06:23
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
jó, alapvetően vannak olyan kutyák, akik dominánsak, és ha mindenhol azt írja a könyv, meg net, hogy a dobermanhoz kemény kéz kell, meg határozott nevelés, akkor az úgy is van. Nekem is volt dobermanom, és megtudtam nevelni. Most vizslám van, és van különbség, a dobermanomra néha keményebben rá kellett szólnom, de a vizslám, már egy kis enyje-benyétől is besértődik. És sok sikert a kutyádhoz!
2010. jún. 12. 10:07
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
ez nem cáfolat, hanem elég érett és kemény voltál hozzá, csak nem vetted észre, így jöttél rá. az ellenkezője is kiderülhetett volna, ezt nem kellett volna reklámozni, most aztán beszélheted le a sok gyereket h ne amstaffot kérjenek a szüleiktől..
2010. jún. 12. 10:48
 16/21 A kérdező kommentje:

Nem értem miért kell ilyen ellenségesnek lenni mindenkinek. Mindenki csak leszólja a másikat ez Magyarország igen..

Én a kiállításokat nem tekintem kihívásnak erre értettem, tehát nem érdekel ha a kutyám nem felel meg a tökéletesen a standardnak és nem kívánok megmérettetni ilyen versenyekben!! A többi kutyám ha lesz amúgy is menhelyi kutyus lesz!

Egy engedelmességi vizsga pl. már más! Azon vagyok hogy majd egyszer részt vegyek engedelmességi vizsgám a kutyámmal ha ez nem jött volna át..

Szerintem is alap lenne, hogy egy kutya normális nyugodt engedelmes stb. legyen de ha körülnéztek....

2010. jún. 12. 13:37
 17/21 A kérdező kommentje:
Szuka.
2010. jún. 12. 13:46
 18/21 anonim ***** válasza:
hűű itt mindenki de el van szállva magától... na én inkább nem írok semmit, pedig én is sorolhatnám, hogy miket tudnak a kutyáim meg hány versenyt nyertek, de inkább nem állok be a sorba. Elég ha én tudom.
2010. jún. 12. 14:15
 19/21 anonim ***** válasza:

Nekem a keverék kutyák jönnek be, a külsőségekre utazó versenyek, meg egyáltalán nem. Agility ilyenek igen.

Én nem mernék nagytestű harci kutyát tartani, alapból volt egy kutyafóbiám, ami a kutyám mellett enyhült mert megismertem öket, de párszor nekem támadt már kutya, egy stafi-rottweiler keveréktől én mentettem meg a kutyámat, úgy, hogy felkaptam ösztönösen, pedig az a kutya engem is szétszedhetett volna.

2010. jún. 12. 14:24
 20/21 RastaMama ***** válasza:

Az tök jó, hogy egy évesen úgy gondolod, hogy "álomkutya".

Nem ismerlek titeket, nem is vitatom, ha így gondolod, ám legyen.

Viszont arra kíváncsi lennék, hogy 1-2 év múlva is így gondolod-e. Mivel köztudott, hogy ennyi idős korukra érik el mentálisan is a felnőtt szintet. Akár agresszióban, akár másban...

2010. jún. 12. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!