Egy ismeretterlyeztő dukumentum filmben hallottam, hogy a red terrier tipusú kutya elkapja a petkányokat és az egereket. Érdekelne, hogy ez valóban igy van?
Alapvetően erre tenyésztették ki őket, de erre már sok alkalmatlan. (Pl. yorkshire terrier)
Rat terrier, fox terrier, jack russel terrier, parson russel terrier, jagd terrier. Ezek a fajták azok, amelyeket esetleg még ma is használnak ilyen feladatokra.
Red terriert nem ismerek, de egyszer volt nálunk ideiglenesen egy befogadott foxterrier. Kiszedte a vakondot a földből, elkapta az egeret, folyton vadászott, ha érzett valami kis mozgást akár a föld alatt is. A pockot is simán kiszedte a lyukból. Sajnos a sünre is vadászott.
Szedintem a red terrier is hasonló lehet. Őket ilyen feladatokra tenyésztették.
Szerintem az rat terrier lehetett...
Nekem jack russellem van, régebben megfogta az egeret és sajnos pár sünit is elpusztitott.
Patkányunk még szerencsére nem volt, de 90%, hogy megölné azt is.
A pár 100 éves szelekciónak köszönhetően ezeket a kutyákat egyáltalán nem kell képezni, ösztönösen ölik meg a kisebb állatokat.
(nem vagyok pszihopata, a sünire nem én uszitottam, sőt mostmár nyáron és ősszel, sötétedés után csak pórázon merem kivinni a saját udvarunkra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!