Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó honlap tenyésztőnek?

Jó honlap tenyésztőnek?

Figyelt kérdés

Véleményt szeretnék kérni,hogy milyen honlapokat néztek szívesebben,honnan vennétek szívesebben kiskutyát?

Pl a kutyákhoz jó,ha van némi leírás róluk,a természetükről,vagy csak az eredmények,szűrések felsorolva,hírekhez csak annyi,hogy itt jártunk,ez történt,vagy szívesebben olvassátok,hogyha bővebben kifejtik a híreket?

2010. jún. 11. 19:22
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Én szívesen olvasnék, rövid tömör jellemzéseket. Egy kutya "személyiségéről", természetéről stb. Sok sikert!
2010. jún. 11. 19:34
 2/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi még nem tartunk itt sajnos, csak a kennel név kiválasztásánál, de én azt javaslom mind a kettőt írd bele, a természetüket is és az eredményüket is egyaránt. Az eredmény nem sok mindent árul el egy "nem hozzá értőnek", de a jelleme az már igen, a szűrés kiemelését fontosnak tartom szintén.

A hírekhez én szívesebben olvasom, ha ki van fejtve, persze ha érdek felkeltően van leírva, és megfogalmazva, és nem monoton unalmas szöveget kell olvasnom:)

Milyen kutyákat fogsz tenyészteni?

2010. jún. 11. 19:34
 3/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Egyelőre semmilyet.Előbb még van pár dolgunk,még nincs meg minden szűrés,és nem értünk el mindent,amit a kölykök előtt szeretnék :-)

2010. jún. 11. 19:38
 4/24 Akiteki ***** válasza:
Én leginkább a törzskönyvet néztem kutyavásárláskor. Ha az tetszett, akkor hidegen hagyott, mit írnak a honlapon.
2010. jún. 11. 19:39
 5/24 anonim ***** válasza:

Jóa kérdés!

A kedvenc honlapomon minden kutyáról van leírás, a szűrések, és csak legvégül a kiállítási eredmények. Sztem ez is a fontossági sorrend.

Nagyon fontos sztem:legyen egy oldal ahol legörgetve látod a szuka és kan kutyákat(lehet 2 külön oldal ha sokan vannak), és a nevük mellett STANDARD fotó legyen! Mostanában olyan oldalakat nem is nézek tovább amin csak fejfotó van és ha rákattintok lassan töti be. Fejfotót ronda kutyáról is lehet csinálni, de a standard képről egyből látszik h érdemes e tovább nézegetnem a kutya adatait.

ÉS ami számomra még nagyon fontos, h legyenek a fajtával kapcsolatos jó leírások, pl. labradornál apportmunka tanításáról, vagy különleges kozmetikát igénylő fajtánál arról.

ÉS végül tessék leírni feltűnő helyre a fajta ROSSZ tulajdonságait, kicsit sem szépítve!

Amelyik honlapon ezek megvannak, ahhoz a tenyésztőhöz el is mennék megnézni a kutyáit élőben.És minden itt kezdődik igazán.

2010. jún. 11. 19:49
 6/24 anonim ***** válasza:
Jó leírások a fajtáról (nem netről kimásolt), törzskönyv legyen fent, és mindenképp szép, otthonos képek, amin látszik, hogy nem pincében tartjátok a kölyköket.
2010. jún. 11. 19:52
 7/24 anonim ***** válasza:
A mi esetünkben nagyon tetszett, hogy teljes leírás van a kutyákról,jellemükről, fényképekkel-életképekkel,videókkal gazdagon illusztrálva. Fent vannak a törzskönyvek, a dp szűrések eredményei,az elért eredmények,és egy minta a szerződésről. Ez utóbbinak különösen örültünk,mert elolvasva már látszott is, hogy valóban tenyésztővel van dolgunk.
2010. jún. 11. 20:12
 8/24 A kérdező kommentje:

Akkor összegezve:

gondolom érdemes először is egy leírás magáról a tenyésztőről,ki ő,mi ő,mi a célja.

Kell egy fajtaleírás,az adott fajta jó,és egyben rossz tulajdonságairól,külön igényeiről, elfoglaltságok(pl vadászat,terelés,kármi,attól függ,milyen a fajta).

Aztán legyen egy lap,ahol a kutyák vannak feltűntetve,szukák,kanok.Azoknál külön lapon standardkép,egy leírás a kutyáról,tulajdonságairól,karakteréről,szűrési eredmények,majd a többi eredmény(munka,kiállítás),és természetesen a törzskönyv is.

Egy menüpont,ahová a hírek vannak írva,lehetőleg nem csak annyi,hogy nagykanizsa: cac(csak példaként),és persze fényképek a kutyákról.Ami közt mindenféle,standard,fejkép,munka közben,stb(jó standardképet egyébként a legrosszabb kutyáról is lehet csinálni,csak tehetség kell hozzá)

Esetleg kihagytam valamit,vagy valami,ami nem fontos?

2010. jún. 11. 20:19
 9/24 anonim ***** válasza:
Én nagyon szeretem ha az jön le a honlapról, hogy a tenyésztő szereti a kutyáit. A szűrések, a törzskönyv, a jó képek alap, ha azok nincsenek fent akkor nem is érdemes tovább nézegetni a honlapot. Viszont nekem az is fontos, hogy olvashassak az adott kutyáról részletesebben, milyen a temperamentuma, legyen egy rövid jellemzés róla. Egyszer órákig nézegettem egy honlapot, annyira lekötött az amit a kutyákról írt a tenyésztő :-) Az in memoriam részben minden meghalt kutyusáról szépen megemlékezett, leírta hogy miért volt fontos neki a kutya, miért volt különleges számára. A tőle származó kölykök képeihez is írt pár soros kommentet, jó volt látni, hogy mennyire nyomonköveti a sorsuk alakulását. És még volt egy rész, ami külön szimpatikus volt: leírta, hogy ki, milyen feltételekkel kaphat tőlük kutyát. Emlékszem, hogy külön kikötötte, hogy a nem tenyésztésre vásárolt kutyákat ivartalaníttatni kell. Én azt is szoktam nézni még, hogy egy szukától milyen gyakran hoznak le almokat. Mindig rossz érzés ha azt látom hogy egy szukától nagyon gyakran vannak kiskutyák. Az is nagyon tetszik, ha azt látni a honlapon, hogy a kutyák valóban kutyák, jól érzik a bőrükben magukat :-)Úsznak, futnak, vadásznak, terelnek stb., egyszóval azt csinálják amire anno régen kitenyésztették őket. Jó ha az jön le a honlapról, hogy a tenyésztő tényleg szívvel-lélekkel a kutyáiért van, szereti és megbecsüli őket :-)
2010. jún. 11. 20:30
 10/24 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnátok is linkelni olyan honlapokat,amik tetszenek nekte?
2010. jún. 11. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!