Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idő alatt irtottátok...

Mennyi idő alatt irtottátok ki a bolhákat?

Figyelt kérdés

Nekem egy csomó mindent magyarázott az orvos. Én kb így fogtam fel: xD amikor lefújják, belerakják a spotont a kutyusba akkor elpusztulnak a bolhák, de azok közbe már lerakták a petéket, amiből nem sokára kikelnek a következők akik újból rámennek az ebre és azok is elpusztulnak mert ugye rajta van a spot-on, de azért pár petét azok is leraknak. És ez így megy tovább. Közben a petéket és a bolhákat ritkítja még a környezetben végzett takarítás, bolhairtó használata.

Így hát nekem nem kell aggódni ha a kezdei javulás és bolhák eltűnése után a kutya megint elkezd vakarózni és megjelennek rajta a bolhák mert azok már a következő generáció. És ha következetesen használom a spot-ont és a takarítást akkor előbb utóbb elérhetem a bolhamentes állapotot.

Én így érettem. Igaza van az orvosnak (tudom menjek másikhoz, mindenki ezt mondja itt elsőre, pedig szerintem nagyon kedves orvosok, lelkiismeretesek) vagy valamit rosszul csinált és ki lehet irtani azonnal egyszerre? Ha igaza volt akkor mennyit kéne várnom hogy az "újabb roham" elüljön?

2010. jún. 11. 15:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én nem használtam még ezt a módszert a kutyusoknál, de egy alapos fürdetés bolhaölő samponnal, teljesen végzett az összesel és azóta nincs ezzel probléma. =)
2010. jún. 11. 15:19
 2/12 anonim ***** válasza:
Én javaslom fürdesd meg a kutyust megfelelő kutyasamponnal mielőtt a spot-ont használod. Ekkora melegben hamar megszáradna a bundája (persze ha van neki).
2010. jún. 11. 15:20
 3/12 A kérdező kommentje:
Már elkezdtem a kezelést, nem keverhetem össze állandóan. Az elején lefújták valami bolhaírtóval ami olyan nagy nyomású volt mintha fürödne kb. Meg is döglöötek a bolhák ott.
2010. jún. 11. 15:23
 4/12 Akiteki ***** válasza:
Egyszer bolhás lett a kutyám, mert elkapott a kertben egy bekóborló cicát. Elszaladtam az orvoshoz, vettem és azonnal rátettem az irtót és két óra múlva nyoma sem volt.
2010. jún. 11. 15:35
 5/12 A kérdező kommentje:
Hát akkor benne sem volt, de két hétre rá visszajöttek. Úgylátszik valamit nem stimmel...
2010. jún. 11. 15:41
 6/12 anonim ***** válasza:

Sokat számít, milyen helyen él a kutya. Ha sűrűn előfordulnak kóbor cicák az udvaron, ha homokos az udvar, stb, mindig lesz utánpótlás.

A bolha akkor döglik, ha szív. Addig bizony mászkál. De nem megy le róla, tehát fekhely, lakás nemigen lesz már bolhás.

2010. jún. 11. 15:55
 7/12 A kérdező kommentje:

Hát szerintem minden kertes részben vannak ápolatlan macskák, sünik, stb... Nem hiszem el hogy akkor nem irthatom ki őket :S

Ki se vigyem sétálni őket? Mert ott is találkozhatunk bolhás kutyával. Én vagyok hülye vagy ennek tényleg nincs értelme így? Mert akkor minek a bolhairtó ha úgyis rámegy egy bolhás állatról?

2010. jún. 11. 16:00
 8/12 A kérdező kommentje:
Inkább lenne a fekhely bolhás, mert a kutyám szenved így... :S
2010. jún. 11. 16:01
 9/12 anonim ***** válasza:

Jól mondta az orvos.

Nekem hozott 3 ampullát. 1-t 5 liter vízben kell feloldani, megfürdetni a kutyát, és a helyét is befújkálni. Mindegy.

Megfürdettem szombaton, kipusztult a bolha, de közben kelnek a peték, ezért szombaton megint kell fürdetni, és, ha még mindig maradt véletlenül, azért kell a 3. szombaton is. Érted? Valami ilyesmi a tied is, nem?

2010. jún. 11. 16:19
 10/12 Akiteki ***** válasza:
Én nem értem, hogy tud visszabolhásodni spot-on mellett.
2010. jún. 11. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!