Mennyi idő alatt irtottátok ki a bolhákat?
Nekem egy csomó mindent magyarázott az orvos. Én kb így fogtam fel: xD amikor lefújják, belerakják a spotont a kutyusba akkor elpusztulnak a bolhák, de azok közbe már lerakták a petéket, amiből nem sokára kikelnek a következők akik újból rámennek az ebre és azok is elpusztulnak mert ugye rajta van a spot-on, de azért pár petét azok is leraknak. És ez így megy tovább. Közben a petéket és a bolhákat ritkítja még a környezetben végzett takarítás, bolhairtó használata.
Így hát nekem nem kell aggódni ha a kezdei javulás és bolhák eltűnése után a kutya megint elkezd vakarózni és megjelennek rajta a bolhák mert azok már a következő generáció. És ha következetesen használom a spot-ont és a takarítást akkor előbb utóbb elérhetem a bolhamentes állapotot.
Én így érettem. Igaza van az orvosnak (tudom menjek másikhoz, mindenki ezt mondja itt elsőre, pedig szerintem nagyon kedves orvosok, lelkiismeretesek) vagy valamit rosszul csinált és ki lehet irtani azonnal egyszerre? Ha igaza volt akkor mennyit kéne várnom hogy az "újabb roham" elüljön?

Sokat számít, milyen helyen él a kutya. Ha sűrűn előfordulnak kóbor cicák az udvaron, ha homokos az udvar, stb, mindig lesz utánpótlás.
A bolha akkor döglik, ha szív. Addig bizony mászkál. De nem megy le róla, tehát fekhely, lakás nemigen lesz már bolhás.
Hát szerintem minden kertes részben vannak ápolatlan macskák, sünik, stb... Nem hiszem el hogy akkor nem irthatom ki őket :S
Ki se vigyem sétálni őket? Mert ott is találkozhatunk bolhás kutyával. Én vagyok hülye vagy ennek tényleg nincs értelme így? Mert akkor minek a bolhairtó ha úgyis rámegy egy bolhás állatról?

Jól mondta az orvos.
Nekem hozott 3 ampullát. 1-t 5 liter vízben kell feloldani, megfürdetni a kutyát, és a helyét is befújkálni. Mindegy.
Megfürdettem szombaton, kipusztult a bolha, de közben kelnek a peték, ezért szombaton megint kell fürdetni, és, ha még mindig maradt véletlenül, azért kell a 3. szombaton is. Érted? Valami ilyesmi a tied is, nem?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!