Spánielt vagy goldent vegyek?
Szeretem mind a kettő fajtát és mind a kettőm volt már de most egy kedves kutyát szeretnék a kettő közül amely fajtát majd életem végéig venni fogok a 11 éves kislányomnak szülinapjára.
Mit ajánlotok?
Köszi a választ ha írtál.

egyértelműen goldent!!! a spánielek mogorvák lesznek elég hamar, és harapósak, akár a gazdával, gyerekkel szemben is.
a goldenek megbízhatóak, 11 éves gyerekkel szemben is, ha tudja mit tehet a kutyával és mit nem.

Nekem egy gyönyörű fiú,blauschimmel angol cocker spánielem volt. A hülye tévhitekkel ellentétben, egyáltalán nem volt mogorva, és nem volt izgága.
Nagyon okos kutya volt, sajnos 11 évesen itt hagyott. De mindvégig nagyon embercentrikus volt. Ha valaki sírt, csak odatette a bús buksiját a kezére, és vigasztalta. Ha nevettünk, velünk örült.
Két játéka volt, egy nyuszi és egy béka... Ha azt mondtam neki, hozd be a békát a kertből, kiment és behozta! :)
Pedig nem járt kutyaiskolába. Egyszerűen csak értette mit mondunk. Póráz nélkül lehetett vele sétálni, mert soha nem ment el, nem érdekelte a többi kutya, csak jött mellettem.
Nagyon hiányzik. :( Még egy ilyen kutyám biztos nem lesz.
Amúgy törzskönyvezett volt, díjnyertes szülők első almából. Nem tudom, jelent-e ez valamit.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!