Erősen foghiányos kutyának mit adjak enni?
Befogadtam egy mopsz -(talán) csivava keveréket, előző gazdája nem törődött vele, így elég gáz a fogsora. A szemfogaiból csak a 2 alsó van meg, metszőfoga nincs, tépőfogból 3 maradt, abból is egyet jó eséllyel húzni kell. Illetve ezen maradék foga is mind fogköves (hétvégén megyünk vissza dokihoz vele)
Szóval mit tudnék enni adni neki? Eddig rizs + csirkemell kombót adtam neki, de nagyon lágy a széklete. Konzervtől hasmenése van.
Van esetleg kimondottan puha kutyatáp (minr a Frolic, csak minőségiben) ? Vagy vegyek olyan apró szeműt, amit egybe rágás nélkül le tud nyelni? Milyen tápot javasolnátok ez alapján?
Talán 7-8-9 éves lehet, 6-7kg súlyú kan kutya ha ez számít.
Köszönöm a segítséget
Köszönöm. A konzervet próbáltuk, de hasmenése van tőle (Animonda Grancarno)
Jöhetnek még ötletek :) elég érzékeny a gyomra
Csirke helyett esetleg pulykahús vagy marha a rizshez? Főtt tojás is mehet hozzá, az megfogja a székletét. Némi zöldséget is adhatsz neki.
Puha kutyatáp a real natur meg a platinum azt hiszem.
Főzz puhára akármilyen húst, jó sok lével, esetleg tehetsz bele zöldséget is. Ebbe a húslébe aztán be lehet áztatni a tápot, és rácsipkedni a főtt húst. Rizsből csak keveset, nem fontos a kutyának.
Konzervtől az én fiatal kutyámnak is hasmenése van. :) Nem csoda, nagy részük víz, csak átszalad a kutyán, lehet akármilyen jó minőségű.
Próbáld a tápot áztatni.
A kis szemű táp is jó ötlet, próbáld először szárazon, aztán ha nem tudja enni, áztathatod is. Kimondottan apró szemű táp, amit ismerek a Brit Care Small breed és a Josera Mini termékei. Kevesebb mint 1cm az átmérő
A puha tápokból elég kevés minőségi van, de talán a Premiere Soft jónak mondható. Abból is van kisebb méretű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!