Cavalier king charles spánielt, vagy yorkshire terriert válasszam második kutyának?
A törzskönyvre gondolom azért kérdezett rá az egyik válaszoló, mert a Yorki egy divat kutya lett. Sok a szaporító, akik olcsón árulnak kiskutyákat, de a pénzéhes felelőtlen szaporítás következtében ezek az egyedek nagy eséllyel betegesek lesznek, vagy idegrendszerileg labilisak stb... A Cavalier bár ha jól tudom, nem ennyire elterjedt, de a fajta maga magában hordozza a szívbetegségekre való hajlamot, mivel egy küllem alapján rekonstruál kutyafajtáról van szó. Tehát , ennél a kutyánál is, ha jól sejtem kiemelten fontos, hogy megfelelő helyről, megbízható tenyésztőtől származzon. A válaszoló, ha jól sejtem, valami ilyesmire próbált célozni és mivel ezt nem tudtad, feltételezem úgy gondolja, hogy nem jártad eléggé körbe a témát.
Ezt a két fajtát soha nem tartottam, ezért a "Melyik legyen?" kérdésbe nem szívesen folynék bele. Mindenesetre azt válaszd, amelyik temperamentuma számodra megfelelőbb és kutyás oldalakon érdeklődj szerintem.
Körbe jártam, csak már unalmas ez a téma. A kérdésnek köze nem volt a törzskönyvhez és mikor már az első válasz azzal indít, hogy "törzskönyvest?"...
Amúgy fajtamentéstől szeretnék örökbefogadni, szóval tk úgyse lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!