Az összes kutyának ilyen pisilési szokásai vannak?
A kutyusom mindig ilyen pici adagokban pisil.
Van,hogy 4-5 különböző bokorba,apró adagokban.
Ezzel nem is lenne baj.
Csak,amikor este utoljára kiviszem,akkor mindig félek,hogy "nem jött ki minden",és este szorítani fog a hólyagja.
Még nincs 1 éves.
Kb 8 hetesen került hozzánk.
Nyáron kint volt szinte egész nap.
Télre viszont behozzuk.
Így kinti-benti kutya.
De most a téli időszakban keveset van kint,csak pisilni viszem ki szinte nap 4-5ször.
Eleinte mikor behoztuk a házba,akkor mikor kivittem egyben kinyomta szinte az egészet.
Most meg van amikor 10-15 percet várok és figyelem,hallgatózok a sötétben,hogy pisilt e vagy csak a fákról csorog a csapadék...
Ne aggódj, ha kell pisilnie, az első percben nekiereszti :)
Többször kihordod, beosztja az adagokat, nem sürgős neki, ezért jelölgeti a bokrokat.
Amúgy csak a kertben van kihordva a kutya?
Csóri, akkor azért élvez ki minden percet.
Eddig még csak a kertben volt.
De elég nagy a kert.
"Falun" lakunk,így még nem mertem kivinni sétálni,mert itt nem olyan,mint a városban,sajnos az összes kutya elkezd ugatni.
Volt olyan,hogy kiszökött a kapun mikor a szemetes toltam ki,na akkor nem lehetett megfogni,és teljes veszélyérzet hiányával barátkozott volna a szomszéd "medveölő" kutyával.
Bolognese,kistestű a kutyám,így féltem.
Azt viszont sosem jelzi,ha pisilnie kell,még sosem kaparta a bejárati ajtót,egyszerűen sehogy sem jelzi,hogy pisilnie kell.
Pár óránként kiengedem.
Ha jó idő van,akkor órákig kint van a kertben.
De ilyen rossz,latyakos időben nem szeretem,ha sokáig kint van,mert félek,hogy megfázik.
Gondolom, mivel eleget van kiengedve, nem kell neki annyira, hogy egyből kiengedjem egy nagy adagot.
Ez idáig nem is baj.
Az viszont igen, hogy nincs sétához szoktatva és nem behívható, kiszalad a kapun és nem jön vissza, ha hívod. Ez egy rossz pillanatban az életébe is kerülhet. Célszerű lenne nevelni a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!