Mit csináltok, hogy a kutyáitoknak elviselhetőbb legyen ez a hőség?
Olyan trükkökre lennék kíváncsi, amitől le tudnak hűlni.
Nekem Westiem van és egész nap csak fekszik és nagyon gyorsan liheg. (Lenyíratni nem akarom a szőrét!)
Miért nem akarod lenmyíratni a szőrét?
Nem az a fontos,hogy a kutya jól érezze magát?
Nappal bent vannak a hűvösben és ha otthon vagyok, hideg vízzel locsolom a tarkójukat meg a tappancsukat.
Nagy séták csak este, mikor már hűvös van (nem vagyok hajnalban kelő), többi két séta csak dologintézés.
Az egyik kutyámat nyírom, a másikat nem, neki csak meg van ritkítva a szőre de nincs lenyírva.
Nap közben csak pisikaki séta van. Este 8-9 körül van a nagy séta, akkor hűvösebb van. Nap közben besötétítem az egész lakást, hogy hűvös legyen bent. Szerencsére a konyhában kő van, így azon tud hűsölni.
A Rákos patak mellett lakom, így minden séta alkalmával bemegy mártózni, így el tudja viselni a hőséget.
Még egy komment. A westi szőrét nem szabad nyírni, csak trimmelni. Vidd el egy kozmetikushoz, trimmelje meg, az is segít.
Mi Minden nyár elején Kutyakozmetikusnál levágatjuk a Pulink Szőrét, Olyankor oylan kis édes:D Rövidszőrü puli:D
aztán a nyáron, mikor ŐSziesedik az idő, a bundája Újra megnől, Télre védve van a hidegtől :) Neki is Jobb, Kényelmesebb:D
Benti, kutya(Panel), sajna úsztatni nem tudom, mert csak 1 tó van a környéken de ott tilos úsztatni (50.000, a büntetés állítólag) és ellenőrzik is a közteresek. :(
Lenyíratni,meg nem szeretném, mert trimmelve van. Ha pl. minden nap letussolom, attól nem megy tönkre a szőre, ezalatt arra gondolok, hogy nem puhul fel, nem zsírosodik jobban, nem szárad ki a bőre? Az tényleg igaz, hogy a klóros víztől, elszineződik a szőre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!