Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Westiet vagy Francia bulldogot...

Westiet vagy Francia bulldogot vegyek?

Figyelt kérdés
Szeretenék egy kicsi kutyát mert ugye mindegyik az de nem tudom eldönteni melyik legyen.
2010. jún. 10. 16:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mik a szempontjaid? Mennyit foglalkoznál vele? Mennyire ismered a két fajta jellemét?
2010. jún. 10. 16:05
 2/13 anonim ***** válasza:
A francia bulldog cuuuukibb!!
2010. jún. 10. 16:12
 3/13 anonim ***** válasza:
hát igen ,nehéz,de ha kicsire vágsz akkor westie has rövid szörüre askor bviszont bulldog!
2010. jún. 10. 16:14
 4/13 anonim ***** válasza:
Egy jó tanács: bulldogot ne. Ráadásul ilyen alapon, hogy "cuki" így pláne ne. Nekem angol van, és a szívem szakad meg értük, hogy mennyire nem bírják a meleget, milyen nehezen vesznek levegőt. Mellesleg nagyon sok betegség előveheti őket, úgyhogy nagyon gondold meg.
2010. jún. 10. 16:18
 5/13 anonim ***** válasza:

Én is angol bulldogos vagyok, tavasszal fogyókúra, majdhogynem kint van a bordája, és kicsit sem szenved a melegtől, hanem vígan szaladgál. A bulldogosok szerint alultáplált, és beszólogatnak, de cseppet sem érdekel, mert az állatorvos, és a kiképzők is mindig meglepetten mondják, hogy milyen ritka az ilyen fitt, nem elhízlalt bulldog. Télen persze kell a fűtőháj, de tavasszal lefogyunk. Javaslom neked is!

De szerintem ne ez alapján a szempont alapján válassz. A Westie okosabb, de nehezebb természetű is, és sokkal pörgősebb. Az ő szőre nem áll bele tüskeként minden szövetbe, nem hullik annyira. Viszont kozmetikushoz kell hordani. Nyugatalanabb, ugatósabb, kicsit balhésabb is szerintem, de ez nem biztos, lehet, hogy túl sok félrenevelt westiet láttam.

A bulldog, butább, és az egészsége tényleg problémás, de szerintem kevésbé domináns (főleg ha szuka) viszont borzasztóan konok. Nem kell kozmetikázni, és kisebb a mozgásigénye. Pár éves korára nagyon lenyugszik, de ha akarod fel tudod pörgetni, élvez egy kirándulást, csak alapvetően nyugiban van.

A westienek esős időben nagyon koszos lesz a hasa, a bulldog meg sokat fingik. Mit akarsz még tudni? :)

2010. jún. 10. 16:38
 6/13 A kérdező kommentje:

Hát igen ismerem mind a kettő jellemét a szüleim elváltak az anyukámnak westieje az apukámnak angol bulija van de nem tudom melyik aranyosabb mert én is szeretnék kutyát.

De viszont a választásnál a Mudi is szóba meg a spániel meg a golden is szóba került de már nem tudom lehet inkább nagy kutyám lesz.Mert az apukámtól fogom kapni szülinapomra.

2010. jún. 10. 18:24
 7/13 anonim ***** válasza:
Mi is mindig lefogyasztjuk tavasszal, abszolút nem kövér,sőőt... de mégis rettenetesen szenved. A másik bulldogos:)
2010. jún. 10. 18:37
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha a Spániel is tetszik akkor tudnék neked adni jelképes összegért egy Spániel szukát. (persze ha érdekel) Orvos szerint fajtatiszta, de szerintem van egy kis Labi beütése. Amúgy nagyon édes és játékos kiskutya, csak az a baj, hogy nálunk nem maradhat, nem bírjuk már tartani:S Van egy másik is. Írj, hogy mit gondolsz és privátban írok még róla na meg küldök fotót is.

Szió

2010. jún. 10. 18:41
 9/13 A kérdező kommentje:
Légyszíves először küldj róla egy képet!
2010. jún. 10. 18:51
 10/13 anonim ***** válasza:

Szió

Rendben, de így nem tudok. Írj nekem egy privátot és a válaszban elküldöm még ma este. Rendben?

2010. jún. 10. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!