Idősebb menhelyi kutya jó ötlet?
Arra gondoltam, hogy 10 év feletti kutyát hoznék ki. Pusztán azért, hogy ha már jó ideje menhelyi kutya, legalább a hátralévő pár évét megszépíthessem.
Nem lenne gond az esetleges orvosi ellátás, ha úgy adódna.
Pár kérdésem volna:
Nem kezdő kutyás vagyok.
1. Mit kapjon enni? Tápot vagy esetleg BARF vagy Prey model szerint etessek egy ilyen idős kutyát?
2. Ha látszik rajta, hogy már nem fiatal, akkor is illik sétálni vinni, ha látszólag semmi kedve hozzá?
3. Bár még egy 10 éves kutyának pár éve tuti van hátra, de ha elpusztul, akkor a fekhelyt meg az ilyeneket illik cserélni, ha új kutya lenne később?
4.Ha ideiglenes befogadóvá is válnék mellé, akkor szerintetek a menhely hogy állna ahhoz, ha mondanám, hogy egy kutyát örökbe fogadok, és 1-2 másik kutyánál vállalnám az ideiglenes befogadást saját költségen?
5. Ha egy menhely azt írja, hogy szerződéssel, adományért elvihető, akkor miféle adományt illik adni? Kutyatápot?
6. Ha kihozom menhelyről, akkor oltva van stb... de illik egyből állatorvoshoz vinni vagy mi a teendő? Tudom, néhány napig vagy többig hagyni kéne, hogy ő közeledjen.
Családi házban élek, tehát minden kutya ki-be járkálhatna kedvére. A munkám megengedné azt is, hogy gyakorlatilag itthonról dolgozzak, szóval nem lenne gáz napi 8 órát is velük törődni.
Persze, hogy jó ötlet, ez a legjobb dolog,a mivel szebbé teheted a kutya hátralévő életét, a menhelynek sokat segítesz, a világot szebbé teszed. Ez példaértékű történet.
Én is ezt csináltam, nálam 8 évesen kezdődött úgy, hogy már amióta tudtam járni kutyust szerettem volna. 8 évesen a szüleimmel ellátogattunk egy menhelyre, hogy a család közös felelősséggel örökbe fogad vmi kistestű aranyos kutyuskát. Hát egy 25 kilós 12 éves németjuhász keverék lett belőle:D Bementem a kennelbe, amikor anyumék a gondozókkal beszélgettek és nem szakadtam le a nyakáról, a kutyus meg szegény úgy megszeppent csak lesunyta a füleit és meg sem mert mozdulni. Hát muszáj volt Őt elhoznunk. 5 évet volt velünk, a pontos korát tudom, mert gazdától került be 10 éves korában szegény. Azóta is 10 éven felülieket veszek gondozásomba, akárhányszor segítségre szorul vagy altatni akarják.
Jelenleg 4 saját és 4 ideiglenes van nálam, de olyanok, mintha a sajátjaim lennének, hisz úgyse viszi el őket senki, de nem baj, mert nálam mind tök jól elvannak.
Van köztük németjuhász keverék, csivava keverék, labrador keverék, rotti keverék meg ilyen nemtudommegállapítanihogymivanbenne keverékek :D
Jó dolog, nekem elhiheted.
Az elveszítésük se olyan rossz, mert tudod, hogy az utolsó éveikben Nálad hatalmas boldogságban, szeretetben éltek:')
1. Én a tápra szavazok. Egy idős kutya emésztését nem "bolygatnám" már meg nyersezéssel.
2. Sétáltatni fontos, "akár tetszik neki akár nem". Amúgy meg kevés olyan kutya van, még idősek között is, akiknek nincs kedve sétálni menni. De ha valóban ez a helyzet, akkor fogd rövidebbre a sétát, 10 percekre vidd el csak. De ez esetben figyelj, hogy kalóriaszegény tápot egyen, nehogy elhízzon a kevés mozgás miatt.
3. Én nem cserélnék ki semmit. Kimosnám. Kivételnek számít persze, ha valamilyen fertőző betegsége volt, pl. parvo. De ez esetben amúgy sem érdemes még évekig másik kutyát beszerezni, a fertőzésveszély miatt.
4. A menhely biztos örömmel fogadná, de a kutyád valószínűleg kevésbé. Megmondom őszintén, én biztos nem forgatnám fel egy idős kutya életét avval, hogy mindig újabb és újabb fiatal virgonc kutyát hozok a házhoz. Egy valóban idős kutyának nyugalomra, állandóságra van szüksége, mindig más kutyák ideiglenes befogadása pedig szerintem nem összeegyeztethető evvel, mert igencsak megtörné a békéjét.
5. Kutyatápot, jutalomfalatot, fekhelyet, takarókat, szalmát, pórázt, élősködő elleni szereket. Pénzt inkább ne adj, sajnos nem lehet már mindenkiben megbízni.
6. Én egyből elvinném a saját állatorvosunkhoz, az a biztos.
Persze a kerdezonek mar nem aktualis.
Csodalatos dolog valakinek megszepiteni a halala elott azt a mar nem sok idot, ami meg hatravan.
Erre nagyon kevesen hajlando, pedig oriasi jotetemeny.
Hiaba a szomorusag. Azt a tudatot, hogy egy hanyatott eletu lelek revbe erjen, a legjobb erzes tudni.
Anyukam kutyusa masfel evet elt. Ebbol fel ev mar nagyon nehezkes volt. De elvezte az evest, a simit, boldogan nyoszorgott, egy csoda volt.
Az allat orvos koltsegeire muszaj kepesnek lenni, de ez fiatal allat nal is fennall, hiszen oreg lesz.
Utolag nem a fajdalom dominal, pedig tobb mint egy ev mulva is hianyzik, hanem a szep emlekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!