Idősebb menhelyi kutya jó ötlet?
Arra gondoltam, hogy 10 év feletti kutyát hoznék ki. Pusztán azért, hogy ha már jó ideje menhelyi kutya, legalább a hátralévő pár évét megszépíthessem.
Nem lenne gond az esetleges orvosi ellátás, ha úgy adódna.
Pár kérdésem volna:
Nem kezdő kutyás vagyok.
1. Mit kapjon enni? Tápot vagy esetleg BARF vagy Prey model szerint etessek egy ilyen idős kutyát?
2. Ha látszik rajta, hogy már nem fiatal, akkor is illik sétálni vinni, ha látszólag semmi kedve hozzá?
3. Bár még egy 10 éves kutyának pár éve tuti van hátra, de ha elpusztul, akkor a fekhelyt meg az ilyeneket illik cserélni, ha új kutya lenne később?
4.Ha ideiglenes befogadóvá is válnék mellé, akkor szerintetek a menhely hogy állna ahhoz, ha mondanám, hogy egy kutyát örökbe fogadok, és 1-2 másik kutyánál vállalnám az ideiglenes befogadást saját költségen?
5. Ha egy menhely azt írja, hogy szerződéssel, adományért elvihető, akkor miféle adományt illik adni? Kutyatápot?
6. Ha kihozom menhelyről, akkor oltva van stb... de illik egyből állatorvoshoz vinni vagy mi a teendő? Tudom, néhány napig vagy többig hagyni kéne, hogy ő közeledjen.
Családi házban élek, tehát minden kutya ki-be járkálhatna kedvére. A munkám megengedné azt is, hogy gyakorlatilag itthonról dolgozzak, szóval nem lenne gáz napi 8 órát is velük törődni.
1. Úgy etess, ahogy te jónak gondolod. Lehet az minőségi táp vagy BARF vagy ahogy akarod, csak neki megfelelő, jó minőségű ételt kapjon. (Én táppal etetek, mondjuk nekem a BARF nem szimpatikus, főzni meg nincs időm, azt az időt inkább a kutyára fordítom.)
2. Valamennyi séta minden kutyának kell, ha már nehezebben jár, akkor egy kevés, de akkor is. (A mienk idős korában is szeretett sétálni, kivéve a legutolsó időszakot, amikor már pár lépést is nehezen tett meg.)
3. Attól függ, mi a pusztulás oka, és az adott tárgy mennyire tisztítható. (Én mondjuk mindent kidobtam.)
4. Ha van egy kis eszük, örülnek. De nagyon átgondoltan válassz menhelyet, többet is látogass meg, beszélgess el velük, stb., mert néhol nagyon rossz tapasztalatokat lehet szerezni:S)
5. Bármilyen adomány jó, aminek hasznát veszik, persze, táp mindig kell:)
6. Igen, célszerű elvinni orvoshoz, de ez az adott kutya egészségi állapotától és a múltjától is függ (mennyire félős)
Szerintem nagyon kedves ötlet:)
1. Szerintem mindegy, amit megeszik.
2. Akkor vidd sétálni, ha akar menni. Látni fogod rajta, hogy van e kedve menni, és mennyit bír.
3. Ahogy érzed. Én szerintem nem dobnék ki semmit, csak kitakarítanám.
4. Szerintem örülnének neki.
5. Én pénzt adnék, az oltások, chip, ivartalanítás költségeit.
6. Én elvinném az állatorvosomhoz, csak hogy biztos legyen, hogy minden rendben van. De nem muszáj rögtön aznap, de pár napon belül azért érdemes.
Tévedés, nem tenne többet. Az itteni menhelyre is sokan járnak sétáltatni, játszani, adományt is rengetegen visznek, tápot is, de az csak egy kis segítség, hogy túléljenek egyik napról a másikra.
Örökbe fogadni egy idős, gazdára esélytelen kutyát ennél SOKKAL nagyobb tett, pláne, ha mellette ideiglenest is vállal.
Egy szabad kennel életmentő lehet, így nagyon nem mindegy, hogy valaki hazaviszi e a kutyát vagy csak kijárkál hozzá. És a kutyának sem mindegy.
Akármennyire is igyekeznek a menhelyi dolgozók, akkor sem hasonlítható egy kennel az otthon kényelméhez. Távolról sem.
Te talán szívesebben töltenéd mondjuk egy börtönben az életed hátralevő részét, ahol szintén van kaja, napi séta meg hasonlók, minthogy otthon a családoddal legyél, a saját házadban, szabadon? Nem hinném.
1.Ha sok foga hiányzik,vagy nehezen rág,akkor inkább főzz neki.Én is főzök az én kutyámnak.Vagy a tápot egy pici vízzel vagy valamivel felpuhítom.
2.Én viszem sétálni az én kutyámat,bár van hogy inkább kézben viszem,ha már fáradt(vagy ha sáros részek/pocsolyák vannak az úton,ilyenkor át kell emelni :D ).
3.Attól függ milyen cuccokat.Az ágyat ki lehet mosni vagy a takaróit.Én a táljait azért kicserélném vagy jól fertőtleníteném a biztonság kedvéért.
4.Biztos,hogy örülnének neki !
5.Kutyatáp mindig kell vagy esetleg takaró.
6.Igen !
9-es vagyok!
A 2-es ponthoz még hozzátenném,hogy ha nem akar sétálni,akkor inkább ne erőltesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!