Szerintetek jó ötlet egy 3 éves, addig kinti tacskót panelbe költöztetni?
Igen, nagyon jó ötlet. Az nem volt jó ötlet, hogy eddig kinti volt szegény.
Csak bele kell kalkulálni napi 3-4 sétát. Pl. így: kora reggel 20 perc, kora du. 20 perc, késő du-kora este 1-2 óra (ekkor szabadon is mozoghasson stb.), és késő este még egy pisiszünet.
Mi 8 év után költöztünk kertes házból panel lakásba, és nem volt kérdés, hogy az akkor már 10 éves(menhelyről hoztuk, mikor 2 éves volt) kutyusunkat visszük e.
Addig is kinti, benti kutyus volt, hatalmas kerttel, de egyszer sem piszkolt be a lakásban, nem volt vele gond.
Eszembe se jutott volna otthagyni, ő családtag, és családtagot nem hagyunk hátra.
Nem igazán értem ezt az ellenségeskedést. Ha lenne kertem az én kutyusom is jobban szeretne egész nap szimatolni az udvaron mint benn lenni a 4 fal között.
Kérdésre válaszolva: Mindenképpen próbáld meg mert megbánod ha nem teszed, főleg ha félő, hogy elszökhet. A tacskók nagyon okosak, szerintem simán megszokja az új körülményeket, csak adj neki egy kis időt.
Ahha... Tehát ha most nincs kertem akkor az azt jelenti számodra, hogy nem is volt soha? :-))
Persze hogy a legideálisabb a kutyusnak a gazdi mellett ebben egyetértek, de a gazdik nagy része napközben dolgozik, így jobb kinn a kertben ahol vannak ingerek mint magányosan bezárva. Persze ezt csak a kertesházas kutyusokra értem, ha mindkét lehetőség adott.
Most is van kutyusom, menhelyről hoztuk, megszokta a lakást, de ha kertes házban élnék akkor ideje nagy részét biztos az udvaron töltené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!