Melyik a legjobb hazai border collie kennel, melyiket ajánlanátok egy vásárlónak?
Nekem a Perfect Sense kennelből van kutyusom. Terelésből kiváló! Soha nem láttam még ilyen lelkesedéssel terelő kutyát. Elég nagy lett, így nagy korára, de arányos egyben. Szófogadó, idegrendszerileg is rendben van. Agilityt a nyáron fogjuk elkezdeni, itthon trükköket tanítok neki, pár perc alatt csinálja magától.
Mint a tenyésztő is írta az oldalon, a munkakutyákat nem mindig pontozzák úgy kiállításon, mint a show kutyákat.
Szerintem a Perfect Sense kitűnő kennel, jó terelő ösztönű kölykökkel. =)
Nekem a Magic Shepherd kennelből van kiskutyám, már 2 éves, remek kutya. Teljes mértékben munkakutya. :)
A Poseidon kennelt én ki nem állhatom, hiába jók a kutyáik, ahogy tartják őket, az borzasztó. Mikor mi néztünk ott kiskutyát, akkor fél óra után már nem bírtam tovább, olyan sz*r körülmények között voltak...
A blessed borders az egy nagyon jó kennel, a kutyám apja is blessed, az anyja pedig poseidon. :)
Sziasztok!
Nem sokat tudok mondani a borderekről, hiszen én is még 2 hónapja mentem bele és foglalkozom velük és a kennelekkel, szerintem mindegyik nagyon jó a saját szempontjából, de sokan csak azért tenyésztenek, hogy pénzük legyen belőle és nem azért, hogy a kutyákkal és leendő gazdáikkal foglalkozzanak.
Sok kennel vezetőjével beszéltem, de számomra a legmeggyőzőbb Bényi Kristóf (LFY kennel) volt, akiről egy beszélgetés alatt nagyon sokat megtudtam.
Kiskora óta kutyázik és nagyon fiatalon nagy eredményeket mutatott már fel és voltak olyan kutyái, akik magasan kiváló eredménnyel tértek haza.
Beszélgetésünk során a hangjából kiérződött a kutyái iránti szeretet, sokat segített nekem a borderekkel kapcsolatban és mondta, hogy nagyon jó közösségük van, mintha csak egy család lenne, és sok találkozót szerveznek.
Elmesélte, hogy a közösség mindenkit befogad és mindenki iránt segítőkészen viselkednek. Vannak közöttük rendszeresen sportoló gazdák (főleg agility), állatorvosok és rendszeres kiállításosok.
Mégis számomra a legnagyobb megdöbbenést az jelentette, hogy ő a szeretetért csinálja és nem a pénzért, és a kiskutyákat a leendő gazdáikhoz társítja. Megkérdezi, mire szeretné a kiskutyát, és az által választ aktívabb, játékosabb kiskutyát vagy nyugodtabb, dögönyözhető kiskutyát a gazdák számára, amit nem sok tenyésztő tesz meg.
„Egy kiállítású minőségű és munkára is alkalmas kiskutya törzskönyvvel, Micro chippel, oltásokkal, féreg hajtva, tenyésztő szerződéssel és a kölykök a szülök genetikai DNS szűrései alapján biztosan CEA, CL, TNS betegségektől mentesek.”
Nem sok tenyésztő az, aki ennyi mindent megtesz a kiskutyájáért és nem kér érte sokat. Vannak, akik egy kiskutyáért meg egy törzskönyvvért 150ezer-200ezer Ft-t is elkérnek, de semmi eredménye nem lesz, és esetleg szenvedhet majd az új gazdi a tipikus border betegségekkel.
Mind ezzel csak szeretnék annyit mondani, hogy nem kell a LFY kennelt ledegradálni, csak mert jól esik, igen vannak olyanok, akik csak a pénzért csinálják, ami nem tetszik, de Bényi Kristóf a kutyáiért él hal, és ezt becsülni kell a mai emberekben!
És az előző válaszolók nem hiszem, hogy jól ítélték meg őt és a kenneljét. Gyönyörű kutyái vannak és a munkában is jó eredményeket érnek el!
És még annyi, hogy Bényi Kristófot nehéz elérni, mert sok dolga szokott lenni, és nem kiszúrásból nem keres, valakit vagy nem válaszol.
Számomra a legfontosabb akkor is, hogy SZERETI a kutyáit!!! És ez egy emberről mindent elmond!!!
Kérem, ismeretlenül ne fikázzatok senkit!!!
A LUCKY FOR YOU KENNEL-t annak ajánlom, aki elsősorban egészséges kutyát aka, másodsorban pedig magától a gazdától függ az hogy mi lesz a Lucky for You kutyájából. Meg lehet nézni a törzskönyveken milyen áthatások vannak a kennelek között. Nem lehet álltalánosítani melyik jobb vagy rosszabb.
Én nem mondok kennelneveket, de sok csípődiszpláziás kutya kerül ki egyes kennelekből, csak azt nem reklámozzák úgy mint a terelést vagy sport, killítási eredményeket. Az meg elég kellemetlen ha 4 éves agilitybajnok kutyáról derül ki hogy ennyi volt a pályafutása, mert beteg.
Nekem 2 Lucky for You kutyám van, mindkettő jól terel, birkaőrültek. Az egyikkel azért hagytam abba a terelést mert terápiás kutya, és mivel az így vissza kell folytani a terelőösztönét, épp a nemzetközi vizsgára készülünk. Mellette aktívan terápiázunk beteg gyermekekkel. Elsősorban autistákkal.
A féltesónk aki szintén a Lucky for You kennelből való, tavaly ő lett a világbajnok a terápiás versenyen.
Az édestestvére az egyik kuttyámnak ő egy 100-as malaccsordát és 50 birkát terel Kecskeméten. Ez igazi munka, nincs róla eredmény mert nem verseny hanem valódi bekutyázatlan birka és malacterelés.
Én terelek agilityzek és terápiázok. Anniyra ahogy időm engedi.
Büszke vagyok és nagyon örülök hogy a LUCKY FOR YOU kennelből származnak a kutyáim, mert egészségesek, szépek, okosak.
Annak aki meg véleményt ír, járjon utánna annka a kennelnek akiről ír. Mert ha most elmegy egy agilityversenyre, akkor a Junior eb-n és felnőtt versenyek dobogóján gyakran fog találközni LFY kutyával :D :P :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!