Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ennyire nem huseges kutyam van?!

Ennyire nem huseges kutyam van?!

Figyelt kérdés
Van egy 3 eves labrador kutyusom,eleg furcsa igazabol a termeszete ,iszonyatosan vad ,tobbszor is volt olyan alkalom hogy a csaladtagjaimbol par embert megmorgott mert be akartak csukni ..ugyanis azt tudni kell hogy ha kiengedem jatszani,szaladgalni az udvarra ki szaladgalja magat 2-3orat aztan vissza se akar menni ...persze elhiszem hogy nem jo kertecben lenni neki de ha muszaly akkor muszaly .Szoval a lenyeg hogy ugye be akartak csukni es megmorogta apukamat is nem egyszer ...testveremet is.Engem meg egyszer sem !Volt olyan hogy rosszat csinalt es kikapott akkor is volt hogy morgott az illetore ram egyszer sem,volt hogy jatszott a jatekjaval es a mamam oda ment es megmorogta pedig szepen beszelt is hozza ..eleg furcsa neha azert persze en is felve nyulok a jatekahoz.Az is furcsa hogy amikor az ocsem kijon jatszani hozza (persze en is ott vagyok)akkor engem konkretan leszar.Ez iszonyatosan bosszant ,hiszen betegsegeiben nem o apolta ,nem o eteti es nem o volt vele elete nagy reszeben hanem en!Ezert ritkan engedem hogy ki jojjon hozza ,mert ma is kinnt volt es nem is erdekeltem ot egy ido utan (marmint a kutyat)leultem gondolkodtam hogy mit rontottam el ?!Oda jon neha ..hozzam er es elmegy a tesomhoz..tobbszor volt ez .Egy ido utan viszont ma oda sem jott ..elmentem legugoltam az ajto ele ..odajott hozzam aztan megsimogattam es elment ..ott ultem egyedul lefekudt messzire hivta a tesom ,ram nezett aztan ra es odament hozza..elegem van lehet en viszem tulzasba ,nemtudom .Bocsesz ha kicsit hosszu lett ,de nem tudom mit tehetnek ?Tesom12/f En 16/l

2018. márc. 4. 20:16
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Értem én, hogy sok a dolgod, de egy kutya felelősséggel jár és ha van egy kutyád, akkor nem lehet azzal elintézni, hogy sok a dolgod, ezért csak hétvégén van időd foglalkozni vele.

Én dolgozom, mellette tanulok, haszonállataim is vannak, háztartást vezetek, nagyon ritkán érek haza 6 óránál hamarabb. De minden nap foglalkozom a kutyáimmal, mert egyrészt szeretek velük lenni és minden velük töltött idő nekem is kikapcsolódás, másrészt meg csak úgy lesz egy kutya jól kezelhető, ha biztosítjuk neki a napi mozgást és foglalkozást.

Én felnőttként abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy eldönthetem mikor engedem be őket a házba. Kinti-benti kutyáim vannak, akik a napi séta után este bejöhetnek, hogy a családdal legyenek. Pl. amíg főzök, vagy vasalok, ott fekszenek a helyükön és elég nekik, hogy a családdal vannak és nem egyedül vannak kint egy kennelben, hogy ott unatkozzanak. Mivel a séta során eléggé elfáradnak, eszük ágában nincs szökni, vagy rongálni a kertben. Egyszer éjszakára tárva nyitva felejtettük a kaput. Meg sem fordult a fejükben, hogy elmenjenek. Póráz nélkül sem mennek el mellőlem sehová.

Persze ahhoz, hogy ez így működjön, nagyon sok idő és energia kellett. Számtalanszor volt elegem. Eleinte mindent megrágtak, ami kint maradt. A pórázra szoktatás meg aztán tényleg nem volt egyszerű. De minden egyes nap gyakoroltunk. Eleinte egy, majd két kutyával. Ha már az elején feladtam volna, mondván, hogy nem lehet velük sétálni, mert húznak és izomlázam lesz tőle, akkor most lenne két frusztrált és neveletlen kutyám.

Van macskám is. Türlemmel és kitartással össze kellett őket szoktatni. Most már barátok. Együtt játszanak, ha a cica is kint van.

Egy 3 éves kutyát még nem késő megnevelni és sétálni tanítani. Viszont rá kellene szánnod az időt. Ha itt sokunknak munka és család mellett sikerül kiszorítani azt a kis időt minden nap, amit a kutyára szánunk, akkor neked is menni fog. Hidd el, megéri.

2018. márc. 6. 20:56
 22/23 A kérdező kommentje:
A felsorolt valasztasi lehetosegeid kozul eddig is azon voltam hogy segitsek rajta es foglalkozzak vele hiszen mi masert is tettem volna fel a lerdest?nem szorakozasbol ,azert irtam le hogy nincs sok idom ra csak szinetekben vagy hetvegente hogy ne az legyen hogy ha van kityad miert nem foglalkozol vele ,ezert irtam le !
2018. márc. 6. 20:58
 23/23 A kérdező kommentje:
Igyekezni fogok koszonom a tanacsokat az utolsonak is!
2018. márc. 6. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!