Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hol találhatnék ilyen kutyát?

Hol találhatnék ilyen kutyát?

Figyelt kérdés

Kan, 6-7éves, chip és ivartalanítás nélkül, kb vizsla-labrador méretű, fekete színű, keverék kutyát szeretnék.

Vki tudna ebben segíteni?

2018. márc. 4. 17:24
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Ezt én se értem.

Azért szeretnék, mert azok senkinek sem kellenek. De másmilyen is jó.

Nem értem mi rossz van abban, hogy szeretnék kutyát. Nincsenek barátaim, nem divatkutyát követelek, jó tanuló vagyok, nem szórom el a pénzt, mindenben segítek otthon, de én egyetlen dologra vágyom egész életemben, hogy kaphassak egy kutyát, de nem lehet.

Elnézést, akit megbántottam a kérdésemmel, nem ez volt a szándékom.

2018. márc. 4. 22:27
 22/26 anonim ***** válasza:

Sajnálom, ha nem lehet kutyusod, még ha tiszták is a szándékaid vele.

Rengeteg ilyen kutyát találhatsz, de amíg anyukád nem engedi, addig sajnos hiába minden trükközés, úgyse tarthatnád meg. Egy kutyától megszabadulni pedig nem akadály, ha nem talál neki gazdát, akkor simán leadja a sintértelepre, ahol elaltatják.

Egyébként a jövőjére is gondoltál a kutyának? Ha 4 év múlva leérettségizel és elmész otthonról, akkor tudod magaddal vinni őt, vagy pedig anyukádra marad, akinek csak teher lenne? Vagy azért szeretnél 6-7 éveset, mert az talán már úgysem él olyan sokáig?

2018. márc. 4. 23:37
 23/26 A kérdező kommentje:

Egyébként a jövőjére is gondoltál a kutyának? Ha 4 év múlva leérettségizel és elmész otthonról, akkor tudod magaddal vinni őt, vagy pedig anyukádra marad, akinek csak teher lenne? Vagy azért szeretnél 6-7 éveset, mert az talán már úgysem él olyan sokáig?

Igen, természetesen belegondoltam a jövőnkbe. A MI jövőnkbe, ugyanis semmi áron nem válnék meg Tőle, ha egyszer végre lehetne egy kutyám. Középsuli alatt/mellett nyaranként el fogok végezni legalább 1 tanfolyamot, illetve amint tudok dolgozni is elmegyek, hogy "kibiztosítsam" a helyzetünket(ha bármi történne legyen félretett pénz a kutyámra).

Anyukámra soha nem hagynám a kutyámat egy napra sem, rosszul fog hangzani, de nem bízok benne. Ebből adódóan lemondok a kutya érdekében bármiről és mindenről, ha olyan a helyzet, hogy a kutyának jobb, ha kihagyom ezt azt, pl többnapos osztálykirándulás, családi nyaralás stb.

Nem, nem azért szeretnék középkorú kutyát, hogy ne legyen velem sokáig. Hanem, mert vele már nincs annyi "probléma", mint egy kiskölyökkel, valószínű szobatiszta, de legalábbis hamarabb megtanulja, mint egy pár hetes babakutya, illetve nyugisabb, nem rongál úgy, mint egy kölyök estébé. És mielőtt megint félreértitek. Nem, nem azért, hogy a könnyebb utat válasszam, vagy mert nyűgnek érezném vagy nincs kedvem vele foglalkozni. Csak így, ha látná anyukám, hogy milyen jó kutya, nincs vele semmi gondja, akkor talán nem is akarná elvitetni.

Mert a kölyköknél, amiket idehoztam, mindig nyafogott, hogy bepisil, rág, futkos, rendetlen. Pedig minden szabadidőmet rááldoztam, se gép, se teló, se tv. De mindegyis már..

2018. márc. 5. 10:49
 24/26 A kérdező kommentje:
akiket idehoztam ***
2018. márc. 5. 10:50
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Én szobacicát akartam mióta az eszemet tudom. Macskáink ugyan voltak, de csak ilyen "hagyományos" módon. Én is nagyon lekiismeretes gyerek voltam, ráadásul egy cicával azért kevesebb gond van, mint egy kiskutyával, de mégsem kaphattam soha. Egyszerűen a szüleim teljesen máshogy gondolkodnak, mint én. Hidd el, soha nem lesz kutyád, ha anyukád nem akarja. Én egyszer utcán találtam egyet, hazavittem (nem akartam megtartani, csak féltem, hogy odakint megfagy télen) erre kidobatták velem. Természetesen nem dobtam ki, ahogy akarták, hanem kerestem neki helyet, később ott is maradt, mert megszerették, de ha nem viszem el akkor anyum dobja ki valahol és akkor meghalt volna.

Nekem is ezt mondták egész életemben, hogy "majd ha elköltözöl azt tartasz, amit akarsz". Aztán már külön élek, van szobacicám és kutyám is. Erre mi lett? Az egész családom nem hajlandó átjönni, mert "fuuujjj bent vannak az állatok, undorító, dobjam ki őket, stb." Anyám azért nem jött átt majdnem egy évig, mert nem szabadultam meg a kutyától és addig ő nem jön át, amég itt van. Ha haza szeretnék látogatni nem vihetem, én meg így nem tudok több napra menni. Messze lakunk, nem tudok csak úgy átugrani. Ha találkozok anyummal vagy rokonokkal mindig belekötnek abba, hogy hogy tartom az állatokat. Ennyit arról, hogy "majd ha saját lakásod lesz". Egyszer még ki is akartak rakatni az albérletből, ha nem tirhítom el az állatokat. Az volt a szerencse, hogy a tulaj tudott az állatokról, megbeszéltem vele, mielőtt elhoztam őket. Most az a sláger, hogy ha gyerekünk lesz ránkhívják a gyámügyet és elvetetik a gyereket, ha nem szabadulunk meg az állatoktól.

Remélem kérdező te nem jársz így, de hidd el, jobb lesz a kutyának is, ha majd a saját otthonodba érkezik. Addig járj menhelyekre segíteni és majd ha eljön az idő fogadj örökbe egy kutyust.

2018. márc. 5. 12:54
 26/26 anonim ***** válasza:
5 kutyát hazavittél, majd dobtatok ki! Minek kell egy hatodikkal is ezt eljátszani? Hazaviszel egy elhanyagolt, neveletlen kutyát, aki rombol, nem szobatiszta, akár agresszív, nem tudsz normálisan foglalkozni vele, ha pedig őt is kidobjátok, senkinek nem fog kelleni. Megy a gyepire vagy utcára. Minek kell ezt? Gondolkozz már, ez nem így működik! Egy családban mindenkinek akarnia kell a kutyát! Nem a gyerek dönt, aki magát sem tudja eltartani, nemhogy egy állatot! Miért kell még több élettel szórakoznod?
2018. márc. 6. 06:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!