Tudtok olyan fajtákat aminek a kitenyésztése épp most zajlik?
Tehát FCI és társai nem fogadják el fajtaként, de már "önálló fajta" jellege van és komolyan foglalkoznak a tenyésztésével, nem csak kóklerkednek. Tehát a cél egy új fajta létrehozása.
Tudtok ilyen fajtákat? Esetleg képeket és infót róluk?
Pusztán csak kíváncsiságból érdekel.
Megnéztem amit az elő írt, ez az óangol bulldog lesz, nekem nagyon tetszik!
Mindig is szerettem volna bulldogot, de annyira "életképtelenek" számomra, hogy inkább nem vettem. De amikor megnéztem, ez vmi iszonyú jól néz ki, gyönyörű, sportos, van orra, ahw *_*
goldendoodle és egyéb dizájner keverékek itt most nem játszanak szerepet. Azokat azért hozták létre hogy egyszerű mezei keverékért 2-3 ezer eurókat kérjenek és meggazdagodjanak.
Ma már a kutyák főként a társ szerepét töltik be, így nehéz lesz találni most kialakulóban lévő fajtát.
#8 vagyok
esetleg munkára, rendőrségnek lehozott malinois-németjuhász-holland juhász keverék almok, de itt nem beszélhetünk céltudatos, új fajta kialakulása miatti párosításokról. Egyszerűen fognak két nagyon eredményes és sikeres kutyát, szűrik őket és pároztatják.
Hasonló dizájner keverékekről beszélhetünk szerintem a bandogok és az xxl pitek körében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!