Mondanátok rövidszőrű kistestű (max 10kg) fajtákat?
Eddig csak őket találtam: csivava, tacskó, mopsz, jack russel terrier.
A lényeg, hogy ne legyen hosszú szőrű (pl pekingi) és/vagy kozmetika igényes (pl uszkár)
Köszönöm!
Nem szeretem a macerát, így bichonok, yorki, uszkár, si-cu és egyéb hosszúszőrű, meg nyírós fajták kizárva.
A jack russel alapból kiesik nálam a vérmérséklete miatt, de tény, hogy kicsi és rövidszőrű, ezért soroltam fel őt is. Marad a csivava, tacskó és a mopsz, esetleg francia bulldog. Az angol már sokkal nagyobb.
+ kis olasz agár.
A jack russel valóban kemény dió, mert temperamentumos és hatalmas mozgásigénye van, a pincser azért jóval könnyebb eset, de tény, hogy sok mozgást igényel, ahogy a tacskó is. A csivava, kis olasz és a mopsz "lightosabb" de nekik is szükségük van rendszeres mozgásra.
Ha mozgékonyabbra vágysz, akkor jó lehet a schipperke is, de ő elég ritka fajta Mo.-n.
a francia bulldog agresszív és nevelhetetlen.
mopsz agyhalott, randa, nyálas, hörgős, kiesik a szeme ha tüsszent stb.
csivavák nagyja epilepsziás, agresszív.
De azt tudtad,hogy rövidszőrű fajtának sokkal jobban hullik a szőre?
Csak azért írom,mert nem egy vendégem van aki panaszkodik,hogy csináljak vmit a kutya szőrével,mert hullik és ő azért választott rövid szőrűt,mert azzal kevesebb a macera. Szőrével tényleg nem sok mindent lehet csinálni max hetente furmizni,viszont mindennapos porszívózással több idő elmegy,mint ha 2-3 naponta kifésülnéd a hosszabb szőrűt és 1-2 havonta kozmiba vinnéd.
Persze kinek mire van ideje,pénze.
A rövid szőrű fajtákat felsorolták 10 kg-ig.
Boston terriert ajánlom,de nagyon drága fajta,nekik is hullik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!