Tacskó nyuszi barátság lehetséges?
Érkezik tavasszal egy fiatal (pár hónapos) tacskó fiú(kan) hozzánk, és van 2db nőstény kosorrú nyúl a kertben (elég nagyok és kövérek, macska méretűek - a környékbeli macska kandúrok csak nézik őket, meg néha játszanak velük, nem tudják megölni őket)
Mobil keritéssel ugyan el lesznek választva egymástól, de a tacskó simán alá tud ásni majd, mivel a keritésnek nincs alapja.
A kutya házát a nyulak háza és a kerités után rakjuk, hogy szokja a szagukat, látványát.
A kutyát majd később herélni fogjuk, de lehet csak "félherélni", de még ez sem biztos, én nem vagyok herélés párti (én sem szeretném ha engem kiherélne valaki :-) ).
Az a kérdésem, hogy a tacskó, mivel kotorék eb, össze tud barátkozni a nyulakkal, vagy felébred valamikor a vadász szenvedélye és megöli őket?
Azt is tervezem, hogy a kifutóban összeengedem őket már most áprilisban, a tacskó jóval kisebb lesz, mint a nyúlak.. (amúgy lehet a nyulak kapják el a kis tacskót, nekem kiharapták 1x a jobb körömágyamat körmöstül és hússal együtt egy milisecundum alatt, amikor még a kettöjük közötti dominancia harcba rá mertem verni az egyik hátsó felére, ömlött a vérem mindenre akkor - amúgy békések)
Köszönöm a szakértő választ előre is!
Mi tacsi-jack russel keveréket tarunk régebben volt apámnak nyula, de nem bántotta a kutya a nyuszkókat. Nem engedtük össze őket kiskorukban (nem is nyílt volna rá lehetőség hiszen a kutya 1-2 évesen utcáról került hozzánk). A tacsit így is, úgy is meg kell nevelned, hiszen nagy a vadászösztöne és akármit megkergethet séta közben. Ha 100%-osan be- és lehívható össze is engedheted őket. Ha még kicsi őt félteném a nyusziktól, ha nagyobb és még nincs megnevelve a nyulakat, úgyhogy kb. 2-3 éves koráig én külön tartanám a nyulaktól.
Az ivartalanításos dilemmához pedig: mindenképp ivartalanítsd! Hidd el jobb lesz neki. Nem fog elkóborolni, nem fog átmenni rajta az autó miközben a szukák után koslat. Épp elég kutya van az utcákon, nem kell még egy felesleges alom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!