Tacskó nyuszi barátság lehetséges?
Érkezik tavasszal egy fiatal (pár hónapos) tacskó fiú(kan) hozzánk, és van 2db nőstény kosorrú nyúl a kertben (elég nagyok és kövérek, macska méretűek - a környékbeli macska kandúrok csak nézik őket, meg néha játszanak velük, nem tudják megölni őket)
Mobil keritéssel ugyan el lesznek választva egymástól, de a tacskó simán alá tud ásni majd, mivel a keritésnek nincs alapja.
A kutya házát a nyulak háza és a kerités után rakjuk, hogy szokja a szagukat, látványát.
A kutyát majd később herélni fogjuk, de lehet csak "félherélni", de még ez sem biztos, én nem vagyok herélés párti (én sem szeretném ha engem kiherélne valaki :-) ).
Az a kérdésem, hogy a tacskó, mivel kotorék eb, össze tud barátkozni a nyulakkal, vagy felébred valamikor a vadász szenvedélye és megöli őket?
Azt is tervezem, hogy a kifutóban összeengedem őket már most áprilisban, a tacskó jóval kisebb lesz, mint a nyúlak.. (amúgy lehet a nyulak kapják el a kis tacskót, nekem kiharapták 1x a jobb körömágyamat körmöstül és hússal együtt egy milisecundum alatt, amikor még a kettöjük közötti dominancia harcba rá mertem verni az egyik hátsó felére, ömlött a vérem mindenre akkor - amúgy békések)
Köszönöm a szakértő választ előre is!
#2-es ez fugg a nyul hozzaallasatol is.
Az en nyulam emelt fovel odamegy a tole nagyobb kan macskahoz is, nem volt sose baj belole.
Elegge bator es eros is..
Ha egy sokkal kisebb tomegu kutyaval baratsagot alakit ki, akkor nem hiszem h gond lehet belole.. persze ha menekulne, elbujna folyton az ingerelne a masikat is, de o kimegy hozza, megszgolja, es nem fel tole
Megfelelő szoktatás és nevelés esetén nem kizárt, hogy nem fogja bántani a nyulakat, de 100%-ot nem vennék rá.
De mivel tacsi, fűtésszezonban úgyis bent kell tartani.
Érdekelne, mit jelent a "félherélni"? Még ilyen nem hallottam.
A kutyának amúgy csak jót teszel, ha ivartalanítod, nem akar majd szökni, nem kínlódik, mert űzik az ösztönei és nem mellesleg hererákja sem lehet.
Hiába nem természetes zsákmánya a tacsinak a kosorrú nyúl, még kamaszkorában is elég, ha kettőt ráz a nyúl gerincén... Sajnos ha pöffeszkedik, "alfázik" a nyúl, a tacskó szemében még mindig csak egy irtani való élőlény. Erre lett tenyésztve.
Én nem fognám ilyen lazára a dolgot.
Kotorékeb vs vadászzsákmány... Csak óvatosan.
Ne verd a fejét, pláne ne simogasd a nyulat ezután.
A kutya ebből arra asszociál, hogy "a nyúl miatt vernek meg, tehát a nyúl minden rossz alapja". Így megint ott tartunk, hogy szerencsétlen nyúl szívja meg a végén. :/
Ha veszel is tacsit, tényleg nagy odafigyeléssel kell összeszoktatni őket. Felügyelet nélkül soha ne hagyd a kompániát, egy vérbeli tacskónak 2 másodperc megölni akármekkora nyulat.
Soha ne verd a kutyát, főleg ne úgy, hogy "ráfogja" a nyuszira a dolgot.
Kocsmában meg ne hallgass senkire, mondanak azok mindent. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!