Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetnék vele? Megbuktam...

Mit tehetnék vele? Megbuktam kutyaanyaságból?

Figyelt kérdés

Sok kutyám volt. Mind 10-13 évet élt. Landseer,Mudi,Labrador,Kuvasz...

Van 3 cicám. Jobban a macskákhoz értek.Valamiért szófogadóbbak. :(

Kaptam egy 3 hónapos Jagdt Terriert.

Első nap befordult és nem szólt senkihez.

Második nap már az ölemben volt,és hízelgett.

Aztán teltek a napok...

A cicakosarat szétrágta,a vezetéket szétrágta,labdázik magában,a rongyocskját húzgálja,kiment a kertbe és mire kinéztünk az egész terasz tollas volt és egy kis galambláb is volt az ajtó előtt. :'(

A kóbor cicákat megugatja,elzavarja.A 3 cicámból kettőt zavargat,azok meg megmarják. :( A legidősebb cicámmal semmi gondja,nyalogatják egymást és együtt is alszanak.

Eddig napi szinten játszottam vele,meg ölelgettem,ölbe vettem.Már nem. :( Annyira kis rossz.Megölt egy madarat is. :'(

23/N

2018. márc. 2. 21:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Jagd terrier = kőkemény vadászkutya, munkára tenyésztve.

Nem kell ölelgetni, ölbe venni; nevelni kell és lefárasztani.

Teljesen normálisan viselkedik a kutyád, mivel kölyök és még neveletlen is, emellett vadászkutya. Minden meg fog ölni, ami számára zsákmány.

A saját cicáid zargatásáról nagyon határozottan tiltsd folyamatosan! Úgy, hogy annak hatása is legyen!

A terrierek pörgős, vadászösztönnel erősen megáldott, energiadús, konok kis kutyák. Ennek megfelelően kell nevelni, foglalkozni vele. Rengeteget fárasztani, labdázni vele, sétálni vele, rongyozni vele stb. A nem kívánatos cselekedet helyett felajánlani egy másik, a kutya számára pozitív tevékenységet. Pl. macska zargatás, madárra vadászás helyett rongyozás.

Minden napi nagy séta!

Kutyaovit, majd iskolát javaslok, mert esélyes, hogy nem fogsz vele bírni egyedül.

2018. márc. 3. 07:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Kutyaanyaság???? Nem az anyja vagy, hanem a gazdája.

Nincs nevelve, nincs megfelelően foglalkozva vele, nyilván rosszalkodik, és lefoglalja magát.

Nem ölelgetni és ölbe venni kell, hanem az igényeit figyelembe véve foglalkozni vele.

2018. márc. 3. 08:19
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Teljes mértékig osztom a 11-es és 12-es véleményét.

Te nem az anyja vagy a kutyának, hanem a gazdája + nagyon nem úgy kell vele bánni, mint egy macskával.

Nincs lefárasztva, ráadásul ő egy ízig-vérig vadászkutya, akit babusgatsz, öledbe ültetsz és bébiként kezelsz.

Először is bánj vele kutyaként. Ha magadtól nem megy, semmi baj. Kérj segítséget egy szakembertől, mert ha továbbra is pont így "neveled", akkor jóval nagyobb problémád is lehet, mint az az egy szegény kismadár.

2018. márc. 3. 09:42
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Jagdt terrier egy kőkemény vadászkutya, aki nem vadászik annak tartania sem kéne,mert brutálul zsákmányos,makacs és hiperaktív!!!!

Mellesleg ilyen felfogással még inkább nem való neked ez fajta bocs.

Gazdája vagy nem az anyja.

Nevelni kell kőkeményen. Nem ölebek,meg ölelgetni való kutyák.

KŐKEMÉNY VADÁSZKUTYÁK MAGYARUL MUNKAKUTYA!!

2018. márc. 3. 12:43
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy körülbelül 2 és fél éves terrier keverékem van. Nem tudjuk pontosan milyen keverék lehet, mert úgy találtuk kidobva, de esélyes, hogy köze van a jagd terrierhez, de akár jack russel is lehet benne, nehéz megmondani, mindenki másnak tippeli.

A lényeg, hogy majdnem egy éves volt mikor találtuk, és nem volt egy egyszerű eset. Gondolom ezért is dobták ki.

A terrierek nagyon hiperaktív, önfejű kutyák. Eleinte minden sétánál eltűnt és negyed óra/ fél óra múlva döntött úgy hogy akkor hazajön. Folyamatosan megállás nélkül ugatott, pörgött és szétszedett mindent amit szét lehet szedni, legyen az cipő, párna, törölköző, vagy bármi amit talált. Egyébként nagyon okos kutya, gyorsan tanul, de mivel terrier néha kikapcsol az agya és nem érdekli mit mond neki az ember.

Sokat alakult már, és ebben nagy segítség volt a kutyasuli is és a folyamatos nevelés. Már tudja mi az amit nem szabad megrágni, sétánál póráz nélkül jön láb mellett, és ha elengedjük sem megy 5-10 méternél messzebbre. Szobatiszta, átalussza az éjszakát, de rengeteg foglalkozást és folyamatos odafigyelést és tanítást igényel.

Az ösztöneit pedig nem lehet kikapcsolni. Ha kint van az udvaron és nem figyelünk, bizony elkapja a madarat, egeret, patkányt, vakondot, siklót és mindent amit le lehet vadászni. Ha macskát lát bekattan teljesen.

Nem kezdőnek való kutyák, rengeteg foglalkozást igényelnek, de megfizetődő, mert amúgy meg baromi okos állatok.

2018. márc. 7. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!