Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Panelban kutyát tartók,...

Panelban kutyát tartók, megbántátok, hogy engedtetek a gyerkőc könyörgésének?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, ha a gyermeketek kérte és fűt fát megígért, betartotta e az ígérteket. Főleg a mindennapos koránkelés, séta dolgot, amit nem lehet ellinkelni mert az állatkínzás. Felnőttként én őszintén szólva nem mondanék le arról, hogy bizonyos napokon addig aludjak ameddig lehet, kutyus mellett ennek vége. Egy gyerek meg majd 15 éven keresztül napi szinten reggel 6-kor pattan, öltözik? Hát, nekem ez gyanús.
2018. febr. 26. 18:43
 1/2 anonim ***** válasza:
18%

ugyan nekem nincs panelben kutyám, de én nem is tartanék így kutyát, nagyon max. kistestűt, de még azt se szívesen. jobb a kutyának ha jó időben kint lehet kedvére. így aggódni se kell,hogy mit művel mire hazaérek munkából...

amíg szobatiszta lesz a kutya, takarítani nagy valószínűséggel te fogsz, nem a gyerek... és valóban elég nagy felelősség egy kutya. nem hiszem,hogy betartaná a gyerek az ígéretét... plusz te csak olyan esetben engedd meg, ha te/párod szívesen vállaltok kutyát, mentek vele ha a gyerek nem tartja a szavát, porszívóztok naponta-2naponta (vagy a gyerek).... ha én nem szeretném, biztosan nem lenne panelben kutya, bármit is ígér a gyerek.

2018. febr. 26. 18:58
 2/2 anonim ***** válasza:
82%

Ezt te tudhatod legjobban, te ismered a gyereked. Attól is függ, hogy mennyire gondolja komolyan, miért szeretne egyáltalán kutyát? Csak, hogy úgy legyen, mert aranyos, mert az osztályból másnak is van, stb... szerintem nem elég indok.

Függ a gyerek korától is, de mondjuk ismerek 8 éves kislányt, aki azonnal, mindent elvégez az állatok körül, max egyszer kell neki szólni és pattan, pedig nem ő kért kutyát, de olyan 11 évest is, aki évekig hisztizett egy kutyáért, aztán jó időben elmegy vele 1 órácskára sétálni, meg játszik vele, és ennyi, de elvileg az "ő kutyája" (amúgy egy testvérpárról volt szó) .

Én évekig könyörögtem egy kutyáért, amikor panelban laktunk, nem kaptam. Ahogy kertesbe költöztünk elhoztuk nagypapám idős kutyáját. Vele rengeteget foglalkoztam, de szegény kicsit szocializálatlan és még gerincsérve is van (de tünetmentes) így vele, "csak" hobbykutyázni tudtam (értsd: séta, trükkök meg gondozás) . Tavaly nyáron összegyűjtöttem egy szép kis összeget és a szüleim belementek, hogy vehetek magamnak egy "komolyabb" (ez de csúnyán hangzik, de nem jutott jobb szó eszembe) kutyát. Vettem is, tenyésztőtől, tkval. Vele engedelmességizek, dog dancingelek, agilityzni fogok és versenyekre járunk, majd ha beindul a versenyszezon. Mindennap sétálunk, orkán erejű szélben is. Nyáron hajnali 4-kor kelek, hogy még a meleg előtt elmehessünk sétálni.

Amúgy az idős kutyus is megvan még, vele is foglalkozom ugyanúgy. Annak ellenére, hogy kertesben lakunk, benti kutyák. Annyiban könnyebbség, hogy nem 4x viszem őket sétálni, csak 2x.

(Én 15 éves vagyok) .

Csak azért írtam ezt le, hogy lásd, sok függ a gyerek elkötelezettségétől is. Én azért akartam kutyát, mert az állatok az életeim, nélkülük el sem tudom képzelni a napjaim. Plusz egy "kicsit" visszahúzódó vagyok (meg mellesleg tömegiszonyom is van) és hiába nem erre képzett ebekről van szó, rengeteget segítenek nap, mint nap. Nálam nem túlzás mondani, hogy ők a legjobb barátaim.

Ezt meg azért írtam le, hogy bizonyítsam, a "Miért szeretnél kutyát, gyermekem?" kérdésre adott válaszból is le lehet 1-2 dolgot szűrni.

Egyébként hány éves gyerekről van szó?

2018. febr. 26. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!