Azok tapasztalatai érdekelnének, akik átestek már abortuszon. Mennyi idő alatt, hogy dolgoztátok fel? Megbántátok?
Volt valami rossz tapasztalatotok a műtétnél? Milyen volt a felépülés? Hogy álltak hozzá akik tudták? Mennyire voltatok biztosak benne, és hogy sikerült feldolgozni?
Tudom, hogy ez nehéz téma mindenkinek, ezért kérem, aki csak lebeszélni vagy beszólogatni tudna, az ne fárassza magát és másokat ezzel.
19 éves koromban volt. Olyannyira biztos voltam, hogy ahogy kijött a teszten a második csík, azon agyaltam, hova kell mennem, mennyibe fog kerülni, hogy maradjak otthon a munkahelyről.
A műtéten nem volt semmi különös. Előző nap be kellett feküdni, másnap reggel műtét, aztán délután mehettem haza.
Lelkileg 1-2 nap volt feldolgozni, de akkor eléggé elfoglalt voltam, mert pakoltam, és költőztem az akkori "páromtól".
Most 33 éves vagyok, van egy fantasztikus 5 éves fiam, boldog házasságom, stabil életem.
Nem, sosem bántam meg egy pillanatra sem, hogy háttér és támogatás nélkül nem vállaltam a semmire egy gyereket. Nyomorogtunk volna egész életünkben, és talán haragudtam volna rá, hoyg miatta szr az életem.
A "feldolgozás" azért is ment könnyen, mert mindig tárgyilagosan kezeltem. Nekem a 2 csíkos teszt csak egy probléma volt, amit mihamarabb meg kellett oldani. SOsem számolgattam, mikor szültem volna, mennyi idős lenne, stb...
Mert ez volt az egyetlen opció, máshogy nem dönthettem. Így nem volt mérlegelés, nem volt mit "feldolgozni". És a mai napig tudom, hogy akkor jól döntöttem.
2-es, mintha a saját soraimat olvastam volna. Nekem sem kellett semmit feldolgoznom, tudtam, hogy ez az egyetlen józan döntés. Akkor 21 éves voltam, most 34 vagyok, két kisgyermek édesanyja. Azóta sem bántam meg, sőt, néha belémnyillal, hogy mi lenne, ha akkor vállaltam volna...és elborzadok. Helyes döntés volt, anyukám mellettem volt, támogatott.
Az egyetlen fájdalom nekem is a tágító felhelyezése volt, az tényleg fájt. De más meg meg sem érzi, vagy csak egy apró nyilalást érez. Nem kell aggódni!
Ha valaki ablrtuszra megy, ha meghozta ezt a dontest ezert vagx azert folosleges utana ezen porogni. Utana is arra kell gondolni hogy miert dontott igy akkor. Hogy most valos ok vagy sem egy masik kerdes de egy multbeli dontes helyessegen utolag ragodni marhasag. Azon mar ugyse lehet valtoztatni.
Itt irta egyszer valaki kommentben: a helyes dontes az, amivel egyutt tudsz elni.
"mindenki meghal egyszer"
Ja. Te is. És akkor nem fogsz végre baromságokat beszélni.
5.
60 éve is szentségtörés volt, mégis minden néni tudta itt a faluban, hogy melyik bábához kell menni, ha kimarad a vérzés...
Eltelt tíz év az abortuszom óta, és azóta minden nap azt bizonyítja, hogy akkor jó döntést hoztam.
Miért bántam volna meg?
Az "apja" aki addig annyira akart gyereket - kb azonnal lelépett, azt pedig tudtam, hogy egyedül NEM fogom vállalni.
Ennek jópár éve, a férjemmel közös lányunk épp az apja szakállát húzza :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!