Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám sajnos mostanában...

Donne kérdése:

A kutyám sajnos mostanában sokat szökik, így meg kellett kötni. Ha estére beengedem melegedni, azzal a kutyában nem teszek nagyobb kárt?

Figyelt kérdés

Mostanában sokat szökik a kutyánk, már lyukat tömtünk, elcsufítottuk a kerítést ilyen olyan hozzárögzített "szökésgátlókkal":(deszka),betonoztunk stb

De most már a kerítést ugorja át...

Mivel bejelentettek gyors megoldás kellett, így muszály volt megkötni, természetesen kutyaólja van.

Azon gondolkodtam, estére nem e lenne jobb neki a kazánházba, de mivel még szüleimnél lakunk, ők ezt tiltják, miszerint ezzel rosszabb lesz a kutyának, hiszen átveszi a testhője a meleget, kora reggel pedig ugyis vissza kell kötni, akkor meg kb a leghidegebb van!

A legnagyobb baj, hogy a kazánházba ott a másik kutyánk is, így az is kétséges h jól megférnek e estére.Plusz pisi-kaki, mivel ez a kutyánk nem szobatiszta, és előszeretettel jelölget...a gond hogy szellőztetéssel, a házat is kihűtjük ien hidegbe, plusz ha nem szellőztetünk, kellemes bűzt hagyna maga után....Na erre mi a megoldás??

2018. febr. 26. 16:05
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Hacsak nem csivaváról v egyéb szoba kutyárol van szo, a kutya nem házba való.a bennti kutyánk, ami egyébként keverék, rövidszőrű és joval kisebb testű, sem benntre való..a mai emberek fantáziája, hogy ha rövidszőrű, akkor legyen bennt.Már maga egy őrző védő fajta feladata sem arra öszpontosult, h a házban az ágyban feküdjön.Ez egy városi felfogás, mert ott nincs kert, terület stb.viszont igény van rá...persze ha tehetném és kastély méretű házban, bejárónővel az élen, még vállalnám is.a házban bennt biztos h nem alhatna, elméletben a kazánház joval jobb, nincs szőnyeg, kanapé, és elég gáz lenne, ha a falat hugyozná , mivel eleve nem szobatiszta, m i nt említettem..kimentem, a biztonság kedvéért, belebujtam az oljába,még körbe ragasztottam parketta alá valo szigeteléssel.Pöpec.Már több dolgot nemtudok berakni, mert nem fog beleférni a kutya.egy hővédöfüggönyt még kap, napi szinten, ha hazaérek és van valaki itthon a gyerköccel, elengedem.Egyenlöre lánc, míg nem ér ide a nyakörvhöz való kapocs ...igen, ha ráérsz, gyermekkel is megoldható a dolog, a hétvégén mi is ugy mentünk sétálni, a kutya elöre huzott, a gyereket meg én huztam magam után.
2018. febr. 26. 22:24
 12/31 A kérdező kommentje:
Bár egyedül ezt sem kísérelném.meg, mivel rentgeteg kóbor kutya van, és elsősorban a lányomat féltem..ugyhogy üarad az udvar, és a hétvégi séták :/
2018. febr. 26. 22:26
 13/31 A kérdező kommentje:

Tehát, ha tehetém, tuti h legalább ezekre a minusz x fokoban bennt tartanám, talán a legjobb választ a 9.es írta, ebböl amit tudok hasznosítok is, köszönöm.

Sajnos a gyerek kifogás, mivel enyhén kiszámíthatatlan ilyen téren a kutya.

2018. febr. 26. 22:39
 14/31 anonim ***** válasza:
80%

Miről beszélsz ember???! Halvány lila fingod sincs a kutyákról, és nekünk okoskodsz? Szerinted s vizsla meg a tacskó hol aludtak régen vadászat után? És a labrador? Soroljam még? Bent a gazda mellett te észlény!

A kutyád meg van kötve a kertben, sétálni nem viszed, ha nagyritkán mégis akkor ezek szerint egyáltalán nem tudod fegyelmezni, és akkor te majd megmagyarázod hogy én tartom rosszul a kutyám a napi 4 óra sétával, kirándulásokkal, úgy hogy 0 szőrrel természetesen bent alszanak a házban a helyükön? Nevetséges vagy.

2018. febr. 26. 23:34
 15/31 anonim ***** válasza:
62%
És nem, nem szobakutya egyik sem, együtt 40 kiló a 2 kutya.
2018. febr. 26. 23:35
 16/31 anonim ***** válasza:
85%
Egyéb tanács: ajándékozzátok el a kutyát egy normális gazdának.
2018. febr. 26. 23:39
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a lakásban való kutyatartás nem városi felfogás és nem azért van, mert "nincs kert". Miért ne lenne? Attól még a rövid szőrű kutyák igenis fáznak kint. Egyszerűen nem alkalmas szigetelésre, melegen tartásra a bundájuk, mert nincs nekik. Ezt kéne felfogni. Láncon meg még mozogni sem tud úgy. Te szoktál fázni, mikor már vagy 10 perce állsz a buszmegállóban? Na ugye...pedig gondolom van kabátod.

Először is ivartalanítani kell, mert lehet, hogy lesz száz másik ok, ami miatt kiszökhet, de legalább eggyel kevesebb. Ráadásul kezelhetőbb is lesz utána a kutya.

Fárasztani kell, törődni vele. Ezt lehet udvaron is, ha a napi séta nem megoldható. A lényeg, hogy legyen vele foglalkozva.

Ha alap feltételeket nem tudtok neki biztosítani akkor keressetek neki új, szerető otthont, ahol nem kérdés, hogy bemehet e, ha hideg van.

2018. febr. 26. 23:41
 18/31 anonim ***** válasza:
96%
Amúgy meg szerinted egy őrző védő fajta, hogy őrzi védi a családot, ha ki van kötve a kertbe? Simán betörnek hozzátok a házba és akkor hiába van kutyád. Nekünk bent van a kutya. Hidd el, senki nem tud bejutni a lakásba észrevétlenül, mert a kutya az első gyanús neszre riaszt minket.
2018. febr. 26. 23:49
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerinted a kutyád a semmi szőrével nem való a házba, mehetsz ki hozzá éjszakázni egy szál pólóban, az is ugyanannyira véd, mint a vékony szőr. Jó buli lesz.
2018. febr. 26. 23:53
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarásnak nyögés a vége...
2018. febr. 27. 06:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!