Kutyám evett a patkányméregből, lehet baja?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma bementem szedni kukoricát amit le akartam darálni, de a kutya is bejött utánam, és elvitte a patkánymérget, amit még időbe ki tudtam szedni a szájából, de egy kisujjkörömnyit talán megevett, igaz utána néztem a patkánymérget, és alig hiányzik róla, konkrétan semmi... De inkább megkérdezem, hogy veletek történt már ilyen? És ha igen, akkor komoly lehet az a "kis" mennyiség neki?2018. febr. 25. 12:35
21/23 anonim válasza:
Hogyne 20-as, csak épp a kutyák nem tudják megemészteni.
22/23 anonim válasza:
A tejben alig van K vitamin, semmire nem jó rágcsálóméreg mérgezés esetén, legfeljebb hánytatásra közvetlenül a méreg fogyasztása után, de szerintem arra van jobb módszer.
Kb 5 mikrogramm K1 vitamin van egy liter tehéntejben (teljes tej...), a terápiás dózis a mérgezésre meg 1,1 milligramm testtömegkilogrammonként naponta kétszer, van egy 3-4 nagyságrend eltérés a kettő között.
23/23 anonim válasza:
15 kg-os kutyának egy fél kilót meg kellene enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!