Mitől megy a hasa és mitől hányhat időnként a kutyám?
Szerintem savat hány. Jobb lenne kétfelé elosztani a napi étkezést. Nem hiszem hogy a táppal van a gond, de azért leírod,hogy mit kap?
A hasmenés még lehet az antibiotikumtól, de ez elmúlik majd.
Én ilyenkor háztartási kekszet szoktam adni a kutyámnak, normaflore-ral, ez jól beválik, hasmenés és hányás ellen is, mert semlegesíti a savat.
Van a kutyáknak is probiotikum, az antibiotikum kúra után nem ártana.
A hányását, a hányásának a színét és a szagát nem igazán értem, de nem jó dolog az biztos.
Biztos, hogy jó állatorvoshoz jártok?
Első vagyok.
Ezek a tápok jók, nem hiszem hogy ezekkel van a probléma. Én is ezekkel etetek amúgy.
A leírásodból nem derült ki, hogy a hasmenés mikor kezdődött. Az is szokott lenni máskor is kéthetente, (úgy mint a hányás), vagy pedig csak most, az antibiotikummal kezdődött? Mert ez esetben tényleg kéne neki valami probiotikum, mert az antibiotikumkúra sajnos a bélben lévő hasznos baktériumokat is elpusztítja, amik a rendes emésztéshez kellenének. Humán probiotikumot is adhatsz neki egyelőre, ha az van otthon, de ha nem szűnik meg a probléma hamarosan, akkor hosszú távon is érdemes lenne kutyáknak való probiotikumot venni neki.
Amikor a kutya savat hány, mert üres a gyomra, vagy valami nehezen emészthetőt evett, akkor az sárgás, szagtalan, van amikor enyhén habos.
A barna, széklet szagú hányás komoly problémára utal, az embereknél is, lásd:
A hányadék színe és tartalma
– víztiszta, fehéres, habos: gyomorból ered, pl. terhesség, alkoholizmus, savtúltengés esetén;
– sárgás, zöldes jellegű: pl. epehólyag gyulladás esetén;
– friss, piros, vagy véralvadékos: vérzés esetén, pl. gyomordaganat, gyomorfekély, nyelőcső vérzése miatt. Vérhányás- haematemesis.
– kávéaljszerű, barna: gyomorvérzésben a gyomorsav emésztő hatására a vér festékanyaga megváltozik;
– sötétbarna színű: bélelzáródáskor, ilyenkor bélsár ürül, amely széklet szagú.
Bélsárhányás: miserere.
– ritka esetben a hányadék tartalmazhat
növényi részeket, bélférget, gyógyszert,
idegen anyagokat (pl. magvak, játékdarabok).
Forrás: [link]
Nagyon komoly állatorvos kellene, nagyon komoly tudással és felszereltséggel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!