Mit tegyek ebben a helyzetben? (Kutya a családban)
Adott egy (leginkább) labrador keverék kutya, aki a férjemé. Tudni kell, hogy a férjem egész családja kutyás, ő így nőtt fel, és nagyon szereti a kutyáját. A kutya történetéhez tartoznak a körülményeink: Van egy kislányunk, akivel gyesen vagyok itthon, és szeretnénk második gyereket is. Reméltük, hogy a férjemnek lesz lehetősége előrelépni a munkahelyén, de sem ott, sem a környéken máshol nem akadt lehetőség, hogy kicsit messzebbre érjen a takarónk és lehessen még egy gyerek. Ezért a férjem kiment küldöldre átmenetileg, hogy legyen egy kis alapunk. Jó szakmája és biztos nyelvtudása van, és jól mennek a dolgok. A lényeg most jön.
Itt maradtam én, aki sosem tudtam jól bánni a kutyákkal és nem is igazán szeretem őket. Viszont ez a kutya fontos a férjemnek, aki jelenleg is értünk hajt odakint. A kutya nem hallgat rám, hiszen soha nem én gondoztam. A férjem a falkavezér, én meg csak egy "megtűrt személy", a gazda területén. Emiatt nem tudom sétáltatni, elránt a pórázzal együtt. Erős állat, én pedig kistermetű nő vagyok. Repülök mögötte, ha megindul. A lányom mindig játszhatott vele, ha a férjem jelen volt. De mivel én nem tudom fegyelmezni, nem tudom leültetni, ha már nagyon körülugrálja a kis totyogónkat, kénytelen vagyok távoltartani őket egymástól. A kutya jelenleg be van csukva a belső udvarba. Kap enni, kap vizet, de én is sajnálom, hogy így kell élnie, annak ellenére, hogy sosem lesz a szívem csücske.
Mivel a férjem családja mindig is kutyás volt, megpróbáltam onnan segítséget kérni. Nem kaptam. Azt viszont megmondták, hogy rossz ember vagyok szerintük mert "minden jó ember szereti a kutyákat" hát köszönöm szépen!
Itt nem a kutya szeretete a lényeg, hanem az, hogy egyszerűen nem értesz a nyelvén, nem tudod kezelni, fegyelmezni. Ha van rá anyagi kereted, akkor érdemes volna elhívni házhoz egy kutyakiképzőt, ő biztosan tud segíteni neked. Valószínűleg egy-két alkalom elég lenne. (Kutyasuliban csoportos foglalkozás van, ami nektek jelenleg nem jó, illetve oda is el kell valahogy jutni, ami szintén nem problémamentes most.)
A kutya is minél kevésbé van lemozgatva, annál inkább kezelhetetlen és türelmetlen, amikor mégis sétára kerülne a sor.
Ha nincs pénzetek a fenti megoldásra, akkor kezdj el nézni kutyanevelési műsorokat (Cesar Millan-t ajánlom, Csodálatos kutyadoki címmel fut a sorozat), több a semminél.
Kérj segítséget egy szakembertől. Biztosan tud segíteni. A férjeddel is mindenképpen beszélj, mert lehet ő is tud segíteni telefonon vagy skypon keresztül, esetleg el is tudja vinni magával a kutyát külföldre.
6-os, 16:58-as
Nagyon sajnálom, hogy ez történt veled, óriási trauma lehet ez egy kisgyereknek. Viszont leírtad a válaszodban, hogy miért történt. "Az állat meg volt kötve..." Persze erről nem te tehetsz és nem másítja meg a történteket. Azt kívánom, hogy dolgozd fel a történteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!