Melyik a legmegfelelőbb kutyafajta házőrzésre?
A napokban volt egy hasonló kérdés, keress vissza biztosan megtalálod.
Nekem mudim van. A legjobb házőrző, vagyis inkább jelzőkutya. Ha valami történik a ház előtt, biztosan szól. Egy besurranó biztos, hogy nem szeretne hozzánk bejönni. Persze egy elszántabb bűnözőt nem állítana meg.
Kinti-benti kutya.
Mi szereltettünk fel kamerát + kitábláztuk. Így nagyobb biztonságban tudhatom a kutyát és a házat is.
Ha a szomszédoknak érzékeny a fülük, akkor a mudi meggondolandó, mert nagyon hangos. A mi szomszédunk szereti, hogy ilyen, mert az ő telkére sem teheti be a lábát senki anélkül, hogy a kis szemfüles ne jelezzen.
A bundája alkalmas a kinti tartásra, de nagyon kell neki a gazdi társasága. Nálunk ezért lett kinti-benti.
Túl keveset mondtál ahhoz, hogy érdemben ajánlani lehessen fajtát. Kinti vagy kinti-benti kutya lenne? Mekkora területe lenne? Egy kuvasz, vagy komondor kb megfelelne azoknak amiket írtál, ha elég nagy a terület amit szabadon bejárhat. A kuvasz valamivel kisebb területen is elvan rendszeres sétáltatás mellett. A kuvasszal viszont sok időt kell együtt tölteni, mert ugyan a mozgásigénye nem nagy de a gazdája társaságát nagyon igényli.
A komondor kevésbé igényli a társaságot, de egy konok, makacs, önfejű valami és nagy, tágas terület kell neki aminek hiányát nemnagyon lehet sétával pótólni.
Mostanában egyre többször találkozom itt a házőrző szóval. Fejtsétek már ki mire gondoltok ez alatt? Olyan kutyára, ami 0-24-ben ugat, ha csak egy légy is berepül az udvarba? Mert arra bármelyik U.V. (utcai vegyes) kutya jó lehet.
Ha pedig a házadat akarod védeni, arra van kamera- és riasztórendszer elérhető áron.
Sajnos olyan világot élünk, ahol a kutyákat bárki bármikor kivonhatja a forgalomból, akármilyen indokkal, amit a beteg agyával jogosnak vél.
Én épp emiatt választottam "házőrzésre" a kütyüket, a kutyák pedig jókat alszanak éjjel bent a házban.
Sőt, régóta azon a véleményen vagyok, hogy egy kutya a házat, és a benne élőket egy módon tudja védeni, akkor, ha bent van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!