Melyik kutyafajta lenne számomra a legmegfelelőbb?
15 éves vagyok, és remélhetőleg hamarosan családi házba költözünk. Nagyon régóta szeretnék kutyát, és ő lenne számomra az első. Több könyvet is végigolvastam már a kutyafajtákról, mégsem tudok úgymond dönteni. Ezért kíváncsi lennék a ti véleményetekre.
Nem szeretnék mini kutyát, se hatalmasat. Szeretném, ha bent aludna az én szobámba, de ez még nem biztos. Szeretnék vele járni futni, és úszni, ezért fontos, hogy szeresse a vizet. Van a közelünkbe egy tó, és odavinnénk ki. Délutánonként hosszabb séták, játékok, minden, ami kell. Azonban délutánonként ugye iskolában általában egyedül lenne itthon, körülbelül 07:30-tól maximum 15:00-ig, ami ugye 8 óra, és nem szeretném, ha unalmába rombolni, szökni kezdene. Én szeretnék lenni a "főgazdája". Idegenekkel ne legyen túl barátságos. Értelmes kutyát szeretnék, akit lehet tanítani sok mindenre. Van egy macskám, akivel szeretném, ha kijönne, illetve van rá esély, hogy nem csak 1 kutyánk lesz, de ez még nem biztos.
A shetlandi juhászkutya megfelelő lenne számomra? :)
Előre köszönöm szépen a válaszokat!
A shetlandi juhászkutya nagyon foglalkozásigényes, és gyakran domináns, szerintem kezdőknek nehéz kutya. Eléggé hasonlít ilyen szempontból a mudira, ami nekem van.
Ha biztos, hogy bejáratos lehet a házba, akkor én leginkább a vizslát ajánlanám neked. A labrador retriver és a golden retriver is jó kezdő kutyák, és tutira szeretik a vizet.
Ha ezek túl nagyok, akkor a közép uszkár (rendkívül értelmes és jó természetű kutyák) az, ami elsőnek beugrik. Esetleg spániel.
Egyébként, a legtöbb dolog, amit írtál, nevelés kérdése. Még sokat kell olvasnod a kutyatartásról, nevelésről is.
Egy kutya 10-15 évig él. Vedd számításba, hogy hamarosan középiskolába mész. Ez az a kor, amikor az ember ismerkedik, bulizni jár. Biztos vagy abban, hogy így is tudod vállalni a kutyát? A középiskola után valószínűleg egyetemre mész. A kutyával akkor mi lesz? Ezeket is vedd számításba.
Ha a kutya mellett döntesz, akkor vidd kutyasuliba, mert sok mindenre meg szeretnéd tanítani, és nem biztos, hogy egyedül menni fog.
Szia!
Én az elmondottak alapján labradort, golden retrivert vagy ír szettert javasolnék neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!