Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vettünk egy kiskutyát! Tanácsok?

Vettünk egy kiskutyát! Tanácsok?

Figyelt kérdés

Fajtiszta Vizsláról van szó! Annyit akarok hogy: milyen homersekletu vizben kell furdetni, hogy kell raszoktatni a kutyapelenkara, hanyszor kell setaltatni, mennyit kell neki adni enni, mit kellene adni neki enni stb..!

A válaszokat elore is koszi! (CSAK NORMALIS VALASZOKAT KEREK)

#vizsla #kiskutya #furdetni
2018. febr. 10. 21:48
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Meg oltatni mikor kell vinni, meg mennyibe kerulne neki az oltas stb..
2018. febr. 10. 21:49
 2/25 anonim ***** válasza:
89%

Kérdezd meg a tenyésztőt.

Amúgy fürdetni ritkán kell (ha túl gyakori akkor korpás lehet tőle), de ne legyen túl meleg a víz. Mi csak langyosban szoktuk, mert úgy tudom, hogy a forró (amiben az emberek fürdenek) az nem jó nekik.

Kutyapelenkát én nem ajánlom, mert sok helyen olvastam, hogy szőnyegre is elvégzi a dolgát, mert ugye nem tud különbséget tenni.

Napi minimum 3 séta kell, abból egy hosszú, de ez a kutya igényeitől is függ. Kölyköknél több kell, hogy szobatiszta legyen meg aktívabbak is.

Úgy tudom, hogy a kutya gyomra kb akkora, mint a koponyája (de lehet rosszul tudom). Ehhez tudsz viszonyítani. Mi reggel és este etetjük csirkehússal, főtt répát is szoktunk néha adni mellé, meg száraz tápot, hogy ne csak húst egyen.

(Nekünk egy 12 kg-s keverék kutyánk van.)

2018. febr. 10. 22:02
 3/25 anonim ***** válasza:
93%
Minél előbb vidd el állatorvoshoz. Ő majd megmondja mit, hogy kell. Egy oltás 5 000 Ft kb.
2018. febr. 10. 22:05
 4/25 anonim ***** válasza:
91%

Atyaég... Először is: minden kutya fajtiszta. Faj a kutya, fajta a vizsla. Fajtatiszta.

Nyilván meleg vízben kell fürdetni, de nem forróban, ahogy te érzed. Kutyapelenkára nem szabad rászoktatni, mert utána nem fogja máshol elvégezni a dolgát. Kétóránként ki kell vinni, hogy el tudja végezni a dolgát, és pár hónap múlva szobatiszta lesz.

Sétáltatni minden nap kell, ha lakásban van akkor legalább háromszor, de ha van kert, elég egyszer egy jó hosszúra elvinni. Viszont azt tudnod kell, hogy a vizsla nem alkalmas kerti tartásra, a hideget nem bírja, főleg így télen be kell engedni.

Tápból jó minőségű (nem pedigree és társai) kölyöktápot kell neki venni, egy állatboltban segítséget kérhetsz az eladótól. Brit Care jó táp és nem is drága. Naponta háromszor a zacskón feltüntetett mennyiséget.

Még most vigyétek el dokihoz, remélem nyolc hetes azért megvan (mert ennyi ideig az anyjánál a helye, ha fiatalabb, szocializációs problémáitok akadhatnak). Az oltási programja hat hetesen kezdődött, a doki tud felvilágosítani az árakról és a további menetrendről. Plusz kérdezz rá a féreghajtásra.

És nem kioktatásként, de az ilyenekről a kiskutya vétele előtt kellene tájékozódni.

5/25 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszod 😊😊
 6/25 anonim ***** válasza:
73%

Tudod ezt úgy szokás, hogy utána nézünk ezeknek a dolgoknak és aztán veszünk kutyát! És nem itt kérdezzük megy egy.kérdésben az össues kutyával kapcsolatos teendőt és információt. Sétálni ne vigyem le helyetted? Gyereked lehetőleg ne így legyen!

Egyébként fajtiszta vizsla nincs mert az nem egy faj hanem egy fajta! Mivel minden kutya egy fajba tartozik. Canis familiaris. Inkább keress gazdit a kutyusnak ez a kérdésedre a válaszom. Legalább sokbakerült? 🙈

2018. febr. 10. 22:07
 7/25 A kérdező kommentje:
Normalis valaszokat kertem.. Kossz
2018. febr. 10. 22:14
 8/25 anonim ***** válasza:
86%

Vizslát??????

1. Évente elég 2-3 alkalommal fürdetni ( télen tilos!!).

2. kutyapelenkát felejtsd el, nem kisbabát vettél.

3. A vizslát nem sétáltatni kell, hanem iszonyatosan sokat mozgatni, futtatni, kirándulni vele, labdázni, játszani stb.

A mi vizslánk egész napos hegyi túra után otthon még várta, hogy labdázzunk vele. Akárhány vizslással beszéltem mind azt mondta, hogy még soha nem látta a kutyáját fáradtnak, pedig van akivel rendszeresen járnak vadászni/sportolni.

Vizslát nem azért veszünk, mert szép és cuki, ha közben azt se tudjuk, mi az igénye a fajtának.

A létező egyik legenergikusabb fajta és kellő mozgás híján rombolni/vonítani fog a lakásban.

Ahogy látom, ismét egy vizsla aki rossz kezekbe került, szívből sajnálom őt :((((

Tudom, normális válaszokat vártál, de ne haragudj, annyira felelőtlenül választottatok, hogy nem fogsz dicséretet kapni itt igazi kutyásoktól.

2018. febr. 10. 22:14
 9/25 A kérdező kommentje:

Utolso valaszolonak:

Persze tok korrektnek tartom a dolgot.. Azt ertjuk hogy a kutya az ilyen orokmozgo fajta de akitol vettuk nem adott felvilagositast es azt mondta olvassunk utanna..

2018. febr. 10. 22:18
 10/25 anonim ***** válasza:
95%
Mert nem tenyésztő volt.....
2018. febr. 10. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!