Nőstény kutya ivartalanítás utáni varratszedéskor kap nyugtatóinjekciót a kutya?
Az én kutyám nem kapott semmit. Fel állítottam az asztalra, megfogtam, és a doki egy ollóval elvágta a madzag végét és kiszedte. Az enyém nyugodtan tűrte
De ne aggódj, az orvos tudni fogja a dolgát.
A varratszedés kb. fél perc, ráadásul nem fájdalmas, szóval nem kap semmilyen bódítást.
Viszont az, hogy nem engedi, hogy hozzányúlj, rád morog, az komoly probléma. Nincs ilyen! Egy szoros kutya-gazdi kapcsolatban a gazdi felé megvan az a bizalom, hogy ha sérülés van rajta, azt megnézheted, benyúlhatsz a szájába, kiveheted belőle akár a falatot is és nyugodtan hozzányúlhatsz a műtéti sebéhez. (A mi kutyánknak minden nap kenni kellett valamivel a sebet. Szépen hanyatt feküdt és várta, hogy elkészüljünk. Nem kellett lefognunk hozzá, pedig neki még friss volt akkor a seb)
A mostani helyzetben az állatorvos szerintem meg fogja oldani a varratszedést, de mindenképpen át kellene gondolnod, hogy min kellene változtatni a nevelésével kapcsolatban.
Dehogy kap.
Ha harapni akar, akkor szájkosár vagy bekötik a száját, és lefogják. Ehhez nem kell nyugtató, pár pillanat az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!