Kiskutya viselkedési probléma?
Sziasztok.
Van egy lassan 4 hónapos vizsla kiskutyánk.
Az egyetlen nehézséget az okozza, hogy egyáltalán nem tudjuk egyedül hagyni. Ezt úgy értem, hogy egy másik szobába sem lehet nélküle átmenni vagy az udvaron kint hagyni egy picit amikor jó idő van amíg nekem olyan dolgom van aminél egy kicsit láb alatt lenne :) pl. Felmosás.
kapar, nyüszít nem is eszik ha mi nem állunk ott mellette mert azt figyeli,hogy hol vagyunk.
Tudom hogy még nagyon pici , de akinek lenne ötlete kérem írja meg :)
Köszönöm
Egyrészt ő még nagyon kicsi, másrészt ahogy első írta, szeparációs szorongás.
Ne legyen mindig ő a középpontban és főleg ne hagyd, hogy hisztivel magára vonja a figyelmed.
A lehető legtermészetesebben járj-kelj a lakásban, menj ki anélkül, hogy hozzá szólnál, és úgy menj vissza, hogy nem foglalkozol vele. Meg kell szoknia, hogy olykor egyedül van, mert ha nem, akkor ebből később komoly problémák lesznek. (stresszel, folyamatosan ugat, stb.)
Fokozatosan szoktasd hozzá, hagyd magára 1 percre, majd menj vissza, de úgy, hogy nem kezded el tutujgatni, leginkább ne is nézz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!