Mi lehet az alábbi viselkedési probléma (kutya rombol, pedig le van fárasztva)?
Ismerősömnek van egy 9 hónapos kan yorkija,hát igazából yorki jellegű inkább,mert vagy 6-7 kg.
Ismerősöm meséli a kutyáját napi 4x leviszik sétálni ebből 1x elengedős 1,5-2 órás séta van. Hulla fáradt mikor haza viszik. Elmennek 3 órára és a kutya szét bontja a falat. Viszont van mikor napokig a falhoz sem nyúl.Vagy akár 6 órát is egyedül maradhat akkor sem rombol.
Nem ugat,nem nyüszít nem pisil be. Csak a falat bontja. Brit care tápot kap,plusz vitamint. Gondolták hátha vmi vitamin hiány,mert több helyen olvasták.
De azzal sem lett megoldva a probléma.
Ivartalanítani már ivartalanították. Szófogadó kutya,bár idegenektől kicsit fél,tartózkodó típus.
Szellemileg is le van fárasztva.
2 hétig hozzá sem nyúlt a falhoz,pedig volt 3 órát is egyedül meg 6-ot is volt többet sétáltatva és kevesebbet is.De mikor egyedül van hagyva le van fárasztva,vannak kint rágcsák is neki. Meg csinálták a falat,mondván 2 hétig nem nyúlt hozzá,erre megcsinálták másnap lebontotta.
Itteni kutyasulit felhívták,de annyit tanácsoltak,hogy többet foglalkozzanak vele stb. Viszont nincs pénzük most kutyasuliba vinni,bár szerintük nem oldaná meg a problémát.
Én a szobakennelt javasoltam,mert max 6 órát van egyedül, heti talán 1x 7 órát. Simán kibírja. Egy kényelmes ketrecet venni berendezni rágót bent hagyni.
Ahhoz nincs szívük,mondom akkor nem tudok segíteni.
Gondoltam rá kérdezek itt,hátha vki tud még vmilyen tanácsot adni.
Miből épült az a ház, hogy a falat le tudja bontani a kutya???
Amúgy körömmel vagy foggal csinálja?
Szeparációs szorongás lehet opció, illetve az, hogy van valami a falban/falon, ami szerinte jó ízű.
A jó kutyasuli amúgy megoldja a problémát, bár nyilván nem az engedelmes oktatás, hanem a célzottan viselkedési problémás kutyáknak való foglalkozás.
Rágja is meg kaparja is.
De a szeparációs stressznél nem úgy van,hogy az jelen van mindig? Egyszer nem csinálja 2 hétig után meg igen? Van mikor napokig bontja aztán egyszer csak abba hagyja pár napra. Fogalmam sincs miből van náluk a fal.
Kutyasulit ajánlom nekik továbbra is.
Értem.
Köszi!
Csak fura,mert azt hittem (tudom hinni a templomban kell :D) hogy ha egyfajta viselkedési probléma fent áll akkor az szinte mindig fent áll és nincs olyan,hogy elmúlik 2 hétre,aztán előjön.
Akkor szakember mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!