Megharapta a gyereket a kutya, a gyerek mégis egész nap a kutyáért nyafog? Mit csináljak?
Nem harapta meg a kutya. Ha nyoma sem maradt, az nem harapás, max. figyelmeztetés vagy játék.
Ne zárjátok külön őket, viszont a gyereket nevelni kell arra, hogyan bánjon a kutyával, hogyan értelmezze a kutya jelzéseit.
Dehogy harapta meg, ha nem is látszik... Fogai közé vette a gyerek valamely részét, igen gyengéden. Szeretik egymást, sosem volt a kutyával baj, most sem történt semmi... Nem is értem, mi a problémád. A gyermeked sem érti, ő tudja, hogy nem történt semmi veszélyes.
Kizárni a kutyát hirtelen, ok nélkül... Nem csodálom, hogy rosszul viselnek.
A kislányodnak meg kéne tanítani,hogy hogyan bánjon a kutyával.
Nem szabad nyúzni, nem szabad ráhagyni, mert még kicsi. El kell neki magyarázni és megmutatni,hogy hogyan bánjon az állattal.
Utána nyugodtan kettesben lehet őket hagyni,ha mindketten jól neveltek.
Ha minden ok, akkor szerintem nyugodtan aludjanak együtt,gondolom oltva,féreghajtva van a kutya,nagy baj nem lesz belőle.
Ha nem férnek el az ágyon,akkor meg nagyobb ágyat akár neki.
Én egyedül alszom itthon és egy kisebb két személyes ágyam van, gyerekként is lehet nyugodtan ilyen,ha legközelebb ágyat kap és elfér, árban nem sokkal több, sőt.
Egyébként tényleg csak odakapott a kutya, de nem ártana,ha a lányod komolyabban venné és megértené,hogy mi nem esik jól a kutyának.
A többiek már leírták a lényeget. De én azért megjegyezném, hogy ez baromira nem normális, hogy a gyerek napokig ilyen ördögűzés szintű hisztit csapjon, mert nem az van, amit ő akar. Ti meg még engedtek is az akaratának, ergo azt fogja megtanulni, hogy hisztivel eléri amit akar. Most sírás, rúgás, utána késsel hadonászás és "öngyilkos leszek ha nem kapom meg", szökés otthonról, meg még lehetne sorolni... Oké, hogy kötődik a kutyához, de az őrjöngés már nagyon túlzás. Mi lesz ha elpusztul a kutya? Akkor majd hónapokig nem alszotok, mert a gyerek őrjöng?
Hadd hisztizzen (most ezt nem a kutya miatt értem, hanem bármiért). Majd abbahagyja. Tanulja meg, hogy az élet nem így működik. Ti meg vegyetek füldugót.
Túlreagálod.
Ha a kutyád bántani akarta volna a gyereked, már rég ízekre szedte volna.
Vagy heves játék volt, vagy fegyelmezés - mert a kutya előző 50 stresszjelzését nem vette észre. Utóbbi esetben a gyereknek kell megmagyarázni, hogy a kutyus nem tudja szavakkal elmondani neki, hogy "ne csináld kérlek, ez nem esik jól" (vagy valami hasonló), helyette testbeszéddel tudja elmondani ugyanezt. Itt találtak nagyon jó videót a témában: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!