A kutyám idős már, sokszor eszembe jut mostanában hogy mi lesz ha elmegy, már a gondolattól is könnyes a szemem. Normális ha ilyen dolgok jutnak az eszembe?
Bennem először akkor jött ez fel mikor a kutyám 12 éves volt és szürke hályoga lett,nem játszott annyit. Akkor sírtam sokat.
Jelenleg 16 éves vagyis februárban lesz 16 és 4 éve már mindig az van bennem,hogy bármikor itt hagyhat.Rossz így élni.
Most már vese problémás,nem lát,nem hall,fáj a lába,érzékeny a gyomra.De alapvetően jó kedvű :)
Érzékeny gyomrúaknak való gyógytápot kap keverve a vese kímélős táppal,vese gyógyszer, ízületvédő,béres csepp.
Egyenlőre lekopogom jók vagyunk. Igaz most már 3 hete az első 2-3 falat kaját mindig kézből eszi utána eszi a táljából. Napi 2x ezt játsszuk.
De mindig aggódok és igazából az orvos is mondta hiába tök jól néz ki ahhoz képest,hogy 16 éves,bármikor megtörténhet a baj,persze minél később történjen. De mondta azért próbáljak készülni.Idős kutyáknál minden nap ajándék. Szerintem erre nem lehet készülni. Hiába van benned,hogy bármikor itt hagyhattad téged,akkor is k-.--vára megfog viselni ha tényleg elmegy.
Egy jó mondás,kitartani még csak csak kitartunk, a lemondás az ami sokkal nagyobb fájdalom. Ez igaz is.
Nehéz.
Örülj, hogy szép élete volt, hogy megöregedhetett melletted.
Az én kutyám 2 és fél éves volt, amikor elvittem reggel sétálni, egy nagy kutya megtámadta, és belehalt a sérülésbe. Kezemet/lábamat odaadnám azért, ha hosszú, boldog élete lehetett volna, nem így, hogy az utolsó óráiban retteg és haldoklik..
Nem hazudok, borzalmasan sz*r lesz elveszítened, de ez valahol jó is, mert azt jelenti, hogy igazán szereted, és hidd el, ezt ő is tudja/érzi.
2016. szeptember 10-én volt a támadás, a mai napig pszichológushoz járok, és nem érzem, hogy valaha is túltenném magam a történteken.
Szereted azt a kutyut, és csak ez számít. Legyél mellette akkor is ha már vaksi lesz, ha már sántikál, ha már morcos lesz mindenért. Én bármit megtennék, hogy végigcsináljam az öregedés "nyűgjeit, bajait".. De nekem már ez lehetetlen, Neked még nem. Szeresd, tényleg csak ennyi számít, és amikor itt lesz az ideje, akkor engedd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!