Miért ugat meg mostanában embereket?
Mennyi idős? Kamaszkorban gyakori viselkedés ez gyenge idegrendszerű kutyáknál.
Érdemes lenne kioldani a félelmét. Etetgessék mások, dolgozz vele ezekben a szituációkban, stb.
Egyet értek azzal, hogy pozitív megerősítést kell kapnia a kutyának, ha vendég érkezik, de óvatosan bánnék azzal a gondolattal, hogy számára vadidegenektől bármit elfogadjon.
A rangsort tényleg érdemes átgondolni. Ha valóban téged véd, akkor ő érzi magát falkavezérnek. Ez más problémához is vezethet, ezért ha bizonytalan vagy, érdemes 1-2 alkalommal igénybe venni szakember segítségét. A legtöbb kutyaiskolában vállalnak egyéni oktatást is.
Bocsi, hogy ilyen későn reagálok. Bizonytalan vagyok a rangsorkérdésben, örülnék, ha még írnátok.
Pár infó:
Akkor eszik, ha mondom.
Beenged/kienged az ajtón.
Behívható.
Séta közben az elején hajlamos húzni, ha izgatott, de gyakoribb, h mellettem/mögöttem jön.
De ha nagyon izgatja egy szag, simán elránt, lefékez, látszik, hogy nem érdekli, mit akarok, ő ezt most megszagolja.
Kint az utcán, nem fél más emberektől, tegnap is odakullogott egy random idegenhez, mert az mosolygott rá. Ha ugyanez az ember bejött volna a munkahelyemre, valószínűleg megugatta volna. (területvédés?)
Más kutyákkal volt agresszív korábban, ez már hónapok óta nem fordult elő szerencsére.
Ha panzióban/napköziben van kevésbé kontrollálható (behívás/letiltás) viszont akkor kivétel nélkül minden kutyával eljátszik.
Az alaptanfolyamon azt mondták, nem látnak falkavezérségi gondot, figyel rám, követi az utasításaimat. Ez persze éles helyzetekben nem mindig van így.
valami ilyesmi a felállás nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!