Furminátor kérdések?
Gondolkozom rajta hogy megveszem. Miben különbözik a furminátor egy sima szőrgereblyétől, amiket töredékéért árulnak? Illetve mennyire veszélyes h megvágom vele a kutyámat? Ha pengéje van hogy lehet hogy a fedőszőrt nem vágja el, nem sérti meg csak az aljszőrt és abból is csak az elhaltat?
ja, utolsó kérdés, a vidiben a honlapján van egy olyan amin megnyom egy gombot és az lelöki a keféről a kihúzott szőrt. ez minden terméken rajta van, vagy ilyet külön árulnak és itthon nincs? mert a honlapon csak az alaptermékek vannak x méretben.
bocs a sok kérdésért.
Továbbá belga juhásznak melyik méretet vegyem szerintetek?
Utolsó kérdésem: mi van ha a trimmelendő terrieremen használom? Mit csinál a szőrével, és tönkremegy tőle az éle?

Nincs pengéje. Én ugyanezt megcsinálom egy fésővel is, csak tizedannyi árért.
Rajta van a termékismertetőn, hogy trimmelésre nem alkalmas. Mivel nincs pengéje. Csak húzná a szőrét, ha rajta használnád.
akkor miért írják hogy vigyázni kell az élére, meg a használatnál is leírják h az elején illesszük a résbe a pengét-szval kell lennie.
Olyanok válaszoljanak légyszi akik láttak, használtak már furminatort

"Az eszköz feje rozsdamentes acélból készült. A professzionális felhasználók világszerte használják és ajánlják használatát. Az eszköznek finoman fogazott precíziós éle van." Tehát nem penge. Csak az elhalt szőrt szedi ki. Én is a héten vettem egyet.Szerintem megéri az árát. ;)
A méretnél: én goldennek M-eset vettem. Kisebb pengével tovább tart a fésülés.A kényesebb helyeken( fül, ágyék, nemi szerv) a kisebbet könnyebben tudod használni.

Azért írtam, mert használtam.
Középhosszú szőrű kutyámnál nem volt nagyobb változás, mint mikor sima fésűvel szedem ki vedléskor a szőrt.

Nekem van. Nem rossz, de azért nem vagyok tőle elájulva. Egy vedlő, hosszú szőrű kutyánál a 900 forintos bontófésűvel kevesebb idő alatt több szőr kiszedhető, mint a furminátorral, sőt a nagyon hosszú részeken a furminátor használhatatlan, mert rövid fogai vannak. A leírása szerint amúgy is csak csomómentesre fésült szőrben használható, az meg csak úgy lehetséges, ha a fésűvel kiszedem a levedlett, összecsomósodott aljszőrzetet is. Ha viszont túl vagyunk a vedlésen és már nem csomókban hullik a szőr, akkor karbantartásra jó és valóban kiszed rengeteg olyan szőrt, amit a síma fésű nem szed ki.
Ha malinois-d van, akkor szerintem meg leszel vele elégedve, tervueren-nél lehetnek gondok a mellső lábakon levő hosszú zászlókkal és a seggén levő szőrrel, no meg a farkával, laekenois meg ránézésre reménytelen.

Azért emeltem ki a kérdést hogy elmondjam: megvettem és azonnal kipróbáltam a tervumon. A szőrmennyiségen amit kihozott nem lepődtem meg hiszen láttam a videon, de az nem látszik, hogy mennyire szebb lesz tőle a kutya színe-kihozta az árnyalt mintákat, a vörös és a fekete charbonage színek mélységét, a kutya alakja egyenletesebb lett, mivel nincsenek váltakozó vastagságú aljszőrcsomók. Olyan lett a kutyám 10 perc alatt, mint a kiállításon 1,5 óra munka után.
Akinek kétésgei vannak még bátran ajánlom hogy merjen beruházni egyre, ez egy csoda, most már hogy használtam biztosan tudom.

Azt hiszem én is veszek egyet. 32 kilós erdélyi kopónak a közepes méretűt ajánlanátok. Ráadásul láttam dupla fejűt is.
Melyik lenne az ideális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!