Kutyatartás "íratlan szabályai"?
Adott egy helyzet, ami az elmúlt 10 év alatt lassan de tarthatatlanná válik. Az utcánk egyik oldalán társasházak épültek, a másik oldal kertes maradt. A lakásokból a kutyákat, a mi oldalunkra (kertes) hordják wczni.
A zöldterület hemzseg a sz.rtól, néha még a járdára is jut, a kerítés, a ház sarka meg amit ellehet képzelni húgyban úszik és bűzlik. Minden szombat délelőttöm arra megy rá, hogy az utcarészt rendbe rakjam, ami szombat estére meg sem látszik. Szóvá nem lehet tenni, mert ezeket a buta valamiket a kutyájuk vezeti, ugyanis, elmagyarázták, ha ott fog szagot igenis oda intézi az állat a dolgát, meg amúgy sincs semmi közöm hozzá, mert közterület. A jegyző és az ántsz is a szabálysértést megállapította, de nem tudjuk bizonyítani hogy márpedig a szembelévők felelőtlen állattartásának a következménye, ezért pert sem tudunk indítani.
Valakinek valami ötlet az állapot felszámolására??
Előre is köszönöm a segítséget.
Nálunk volt hasonló probléma ( sarki telkünk van ), nyáron a slaggal kaptak a nyakukba kutyástól, egyébként pedig fogtam egy lapátot, seprűt, összeszedtem éjszaka és a túloldali ház bejáratához raktam a kupacokat. Pár napig reggelente, a munkába indulók anyázását lehetett hallani, amikor beleléptek, utána javult a helyzet.
Az önkormányzat által kérhetsz kutyakukát, ahova dobhatják a végterméket a kedves gazdák.
Ezt a távol tartó spayt kipróbálom. Ha ér valamit jó lehet.
Én is gondoltam már rá, hogy átpakolom a túloldalra, de vannak ott normális kutyatartók is, velük nincs is baj, hajnalban lehozzák a kutyát, elintézi a zöld részen a dolgát összeszedi a gazda és elmennek. Ha átvinném velük is kiszúrnék ugyan úgy, és pont ők taposnák legelőször, mert már 5re lehozzák a kutyát. Az igénytelenekkel van a probléma, akik csak 7 fele jönnek le. Kuka van az ő oldalukon, tehát ez nem lehet kifogás az otthagyásra. Előttünk van egy akácfa, oda lehetne pisiltetni, nem a kerítés és a ház oldalára, ami aztán folyik végig a járdán.
Törvény itt is tiltja ezt a magatartást, itt is bírság jár a tetten érésért, csak az a baj, hogy nincs aki ellenőrizze. Az önkormányzatban elmagyarázták, nincs arra kapacitás, hogy minden utcába odategyenek egy közterületest aki ellenőrzi, hogy szedik e a végterméket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!