Szerintetek egy gyerek/kamasz lehet felelős állattartó?
Nagyon sok helyen olvasom ezt, de én 14 éves lány létemre felelős kutyatartónak vallom magam. Az anyagi költségeken kívül minden teher rajtam van a kutyámmal kapcsolatban, amit én nagyon szeretek csinálni, és bűntudatom van, ha akár csak egyetlen séta is kimarad.
A kutyám hallgat rám, behívható, tehát én vagyok a falkavezér is.
Van rajtam kívül más ilyen ember, vagy ti mit gondoltok erről? Sajnos a környezetemben egyetlen igazán felelős állatartó sincs, pláne nem gyerek, ezért nem tudom, mennyire gyakori ez.
Igen
Én pl. 115 éves vagyok. Én magam informáltam a szüleimet hogy nagyon nem jó ahogy most a hörcsögünket tartjuk. Azóta hihetetlen sokat javult a tartása mondhatni elkényeztetjük :)
Lehet, de mint Te is írtad nem túl gyakori jelenség.
Szerintem 10% -90% lehet az eloszlás ha csak végleteket nézünk.
Lehet, pont ugyan úgy ahogy egy felnőtt is lehet totál alkalmatlan állattartásra. De mivel sok korodbeli csak hirtelen felindulásból akar kutyát és a jövőjéről még annyit sem tud, hogy következő nap mit fog csinálni, nem hogy 2-3 év múlva amikor továbbtanulás szóba jön és akkor mi legyen majd a kutyával. Mivel egy ilyen oldalon általánosságban beszél mindenki az esetekről így nyilván nem azzal a 2-3%-al fog foglalkozni aki alkalmas ilyen feladatra, hanem a maradék 97-98%at fogja felhozni példának aki alkalmatlan, így ezért is olvashatod hogy a 14 éves kor nem optimális kutyatartásra.
Persze ha te kellően elhivatott vagy és a családod is tud ebben támogatni akkor semmi probléma.
Kedves hatos:
Megunni a kutyámat?Biztos hülyén és furán hangzik,de nekem ő a legfontosabb.Vele töltök a legtöbb időt,nyaralni is azért utálok,mert nem jön velünk,szóval én biztos sose fogom megunni a kutyám.:D
És igen,épp ezért én is nagyon nem várom az egyetemválasztást.Persze az én álomvilágomban minden happy,és reménykedem,hogy jöhet velem a kutyám albérletbe,de sajnos nem sok az esély,hogy ez a valóságban negtörténhet.:c
Igen, ismerek olyat, akinek a kutya kb. megváltoztatta az életét. A kutya előtt elég link volt, a kutya mellett viszont meg kellett tanulnia beosztania az idejét, és rendszert vitt a napjaiba. Sok áldozatot hozott érte, mert imádta:D
És nem ő az egyetlen gyerek "gazdi", aki felelősséget vállalt az állatért.
Viszont egy "gyereknek" nem vennék "saját" kutyát, mert ha mondjuk 10 éves kortól alkalmas a feladatra, és csak az egyetemen költözik koliba, a kutya még akkor is csak 8 éves lesz... Nem jó a kutyának:(
Az más, hogy legyen családi kutya, és a gyerek foglalkozzon vele a legtöbbet.
Saját kutya meg felnőttnek való (ebbe beletartozik az is, ha valaki tudja, hogy helyben fog továbbtanulni / dolgozni, vagy csak akkor költözik el otthonról, ha talál olyan helyet, ahová viheti a kutyáját is).
Erre van egy nagyon jó példám. Egyszerre kaptunk kutyát barátnőmmel. 1,5 év van közöttünk. Ő dobbantott otthonról az első pasival a kutyát meg otthon hagyta. A kutya ment másik gazdihoz, mert a szülők megunták. Pedig egy Yorkie volt, nem valami nagyon pörgős fajta.
Én akkor kaptam az első borderemet. Mára tenyésztő vagyok :)
Ez nagyon embert válogatja. Van akinek beüt a kamaszkor és ennyi és vannak a felelős állattartók :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!