Mik a kutyatartás alapvető szabályai?
Szerinted mit kellene tudnia minden kutyának?
Ilyenekre gondolok, hogy Szobatisztaság, tudja a saját nevét, szótfogadjon, ne ugráljon fel másokra.
Falkavezérség.
Megfelelő törődés.
Megfelelő táp.
Ivartalanítás, ha nem tenyésztő
Oltások, nem csak a kötelező
Féregirtó
Szőrápolás
Alapműveletek megtanítása
Kutyaiskola-ha kell, főleg tapasztalatlan gazdiknak
Szobatisztaság.
Parancssóra maradjon, jöjjön vissza a kutya
Nyugodt séta pórázzal, és póráz nélkül is.
Sok-sok játék a kutyával.
Tanítás , nevelés, oktatás,
Családtagként kezelni, szeretni.
Felelősséget vállalni érte
Nem fontossági sorrendben írtam, lehet ki is hagytam valamit, de ezek az alapvető szabályok.
képzettséget tekintve szerintem az ül, marad fexik, pórázas séta,és a behívás a legfontosabbak... hallgasson a gazdájára, ne legyen kihívó, agresszív más kutyákkal emberekkel szemben tudjon egyedül is lenni ne zavarjon másokat...
az emberi igényeknek, társadalmi elvárásoknak és a kutya természetes igényeinek kielégítése (megfelelő mozgás, védett biztonságot nyújtó kuckó, minőségi táplálék... pszichés és fizikai stabilitás) kiszolgálása egyensúlyban legyen
Mindegy, akár nem kell tudnia semmit, de ha vendég jön a gazdája el tudja zárni vagy le tudja ültetni, szval ne ugrálja, nyalja össze a vendéget és sétakor ne zavarjon másokat, tehát legyen pórázon és legyen annyira szocializálva hogy ne feszüljön minden kutyának, embernek, biciglisnek...
A gazda tudása, kutyához értése a lényeg és akkor akár egy totál neveletlen kutyával is tud úgy bánni hogy mások észre se veszik, nem zavar senkit és ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!