Kutya? De melyik fajta?
Sziasztok. Véleményeket szeretnék kérni tőletek. A férjemmel eldöntöttük, hogy szeretnénk egy kutyát venni. Van egy 7 éves kislányunk már ő is régóta kérlel minket.
A nagyobb testű kutyát szeretnénk, vannak is elképzeléseink. Annyit előre, hogy lenne vele foglalkozva mert a munkám ezt megengedi, mivel otthonról dolgozom.
Tehát ezek a fajták között vacillálunk: Boxer, Vizsla, Újfundlandi, Berni pásztor, Német juhász és még a Husky is szóba jöhetne. Bár róluk tudom azt , hogy nagyon makacs fajta stb....
Ti mit gondoltok? Melyik lenne a megfelelő? Azt még hozzátenném nem első kutyánk lenne. Gyerek korom óta van/volt kutyám tudom mivel jár.
Köszönöm a válaszokat
Amennyiben bemehetne a házba, én a boxert választanám. Amelyiket ismerem mind egy szeretethalmaz volt, egy kiegyensúlyozott, jó helyről származó boxer pedig sosem menne neki a gyereknek. Én őt választanám lakásba bejárással, bentalvással.
A huskyt első körben kizárnám, az egy külön életformát igényel, ami gyerek mellett nem mindig lesz megoldható. Továbbá a makacssága egy dolog, a nevelése nagyon nehéz, könnyen el lehet rontani még tapasztaltan is, és akkor a gyerekre kifejezetten veszélyes lehet.
A másik, amivel nekem személyes tapasztalatom van, az a német juhász. Abból viszont a munkavonal rengeteg, és kemény munkát igényel, családi kutyának nem éppen ideális, a show vonalat pedig nagyon meg kell nézni, hogy honnan veszed. Bár tény és való, családbarát, értelmes, nagy mozgásigényű, eleven kutya. És a gyerekkel is jól kijön.
"Az fogott meg benne hogy makacs nem hódol be mint más kutya a kihívás ès mèg sorolhatnám...."
Ez max külső szemlélőként tetszhet. Nem hiszem, hogy pont az lenne a kedvenc tulajdonsága a kutyádnak, hogy hiába szólsz rá, felugrál a gyerekre, levadássza a macskákat, tojik rád, stb. Megaztán elég kihívás lesz a lányod, amint belép a tini korba, nem hiszem hogy ezt tetézni kéne még egy kutyával 10-15 évre.
Én fentebb leírtam, hogy nekem hogy állnak a napjaim a két Huskymmal, utána rákérdeztem, hogy téged mi fogott meg a jellemükben.
Igazából amit válasznak adtál az maximum abban erősített meg, hogy egyáltalán semmit nem tudsz a jellemükről. Abban igazad van, hogy te fogod eldönteni hogy milyen kutyát választotok de talán érdemes megfogadni 1-2 jóindulatú tanácsot ha már az itt válaszolók közül mindenki azt mondta, hogy ne.
Nem egy kutya került már úgy az alapítványhoz hogy a hajthatatlan gazdája mindenáron szánhúzót akart. Ezt minden rosszindulat nélkül mondom, egyszerűen csak a fajtát próbálom óvni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!